Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântărirea în mers a camioanelor, o nouă măsură în Portul Constanța pentru fluidizarea traficului

TRM24
camion

Camioanele vor fi cântărite în mers, în Portul Constanța, iar acolo unde este depășită capacitatea de încărcare va fi emisă o alertă. Măsura are în vederea fluidizarea traficului.

Un sistem de cântărire dinamică și de măsurare a dimensiunilor pentru autocamioane va fi implementat în Portul Constanța, pentru fluidizarea traficului, conform mediafax.

Administrația portului a anunțat că proiectul constă într-un sistem de cântărire dinamică, ce va permite verificarea din mers a vehiculelor, fără a fi afectat traficul rutier, iar în cazul celor care depășesc capacitatea maximă de încărcare, va emite alerte în mod automat, transmise către Centrul Național de Monitorizare și Control aparținând CNAIR.

Într-o primă fază, va fi implementat un proiect pilot, în zona porții 9 a portului Constanța, unde sunt instalați senzorii necesari funcționării corespunzătoare.

„Sistemul este în testare, în vederea evaluării tipurilor de senzori propuși. În funcție de rezultatele obținute în urma testării, soluția folosită va fi extinsă la toate zonele de acces în port unde se înregistrează trafic auto greu”, arată Administrația Portului.

Conform acesteia, prin acest proiect se propune ținerea sub control a respectării normelor și regulilor de circulație, inclusiv reducerea numărului de accidente, care de multe ori au drept cauză suprasarcina înregistrată la camioane. De asemenea, prin cântărirea autocamioanelor, se urmărește și diminuarea deteriorării suprafețelor de rulare la nivelul infrastructurii portuare, în cazul vehiculelor cu o încărcătură peste capacitatea maximă admisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.