DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Capii Black Cube rămân SUB LUPA anchetatorilor DIICOT - Sunt foști ofțeri Mossad și vor fi cercetați pentru instigare la fapte informatice

rpdefense.over-blog.com
black cube

CEO-ul companiei Black Cube, Dan Zorella, și co-fondatorul Avi Yanus, ambii foști agenți ai serviciului militar de spionaj al Israelului, sunt acum cercetați într-un dosar desprins din cazul fostului colonel SRI, Daniel Dragomir, care i-a tocmit pentru suma de 150.000 de euro să producă date compromițătoare la adresa fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Dosarul lui Dragomir a fost transmis unui judecător dar din el procurorii DIICOT au desprins acest nou dosar în care cei doi foști spioni ai Israelului sunt cercetați în continuare pentru instigarea unor persoane la comiterea unor fapte informatice.

Astfel, ancehtatorii de la DIICOT au stabilit prin soluția de trimitere în judecată a lui Daniel Dragomir ”disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar distinct, faţă de următoarele persoane şi fapte:

Citește și: CEO-ul Black Cube l-a 'PROBAT' ca pe începători pe ex-colonelul Dragomir - Deși expert în manipularea grupurilor de crimă, a picat pe ambientalele israeliene

Inculpatul Dan Zorella , sub aspectul săvârşirii infacţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. 1, 3 Cod penal, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată prevăzută de art. 47 Cod penal rap. la art. 360 alin. 1, 2, 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (acte materiale comise în dauna persoanelor vătămate *** , *** şi *** ), instigare la transfer neautorizat de date informatice, în formă continuată prevăzută de art. 47 Cod penal rap. la art. 364 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (acte materiale comise în dauna persoanelor vătămate *** , *** şi *** , instigare la fals informatic, în formă continuată, prevăzută de art. 47 Cod penal rap. la art. 325 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (acte materiale privind persoanele vătămate *** , *** şi *** ), instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, prevăzută de art. 47 Cod penal rap. la art. 365 alin. Cod penal (faptă privind persoanele vătămate *** , *** şi *** ), instigare la violarea secretului corespondenţei, în formă continuată prevăzută de art. 47 Cod penal rap. la art. 302 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (acte materiale comise în dauna persoanelor vătămate *** , *** şi *** ),

Inculpatul Avi Yanus sub aspectul săvârşirii infacţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. 1, 3 Cod penal, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată prevăzută de art. 47 Cod penal rap. la art. 360 alin. 1, 2, 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (acte materiale comise în dauna persoanelor vătămate *** , *** şi *** ), instigare la transfer neautorizat de date informatice, în formă continuată prevăzută de art. 47 Cod penal rap. la art. 364 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (acte materiale comise în dauna persoanelor vătămate *** , *** şi *** , instigare la fals informatic, în formă continuată, prevăzută de art. 47 Cod penal rap. la art. 325 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (acte materiale privind persoanele vătămate *** , *** şi *** ), instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, prevăzută de art. 47 Cod penal rap. la art. 365 alin. 2 Cod penal (faptă privind persoanele vătămate *** , *** şi *** ), instigare la violarea secretului corespondenţei, în formă continuată prevăzută de art. 47 Cod penal rap. la art. 302 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (acte materiale comise în dauna persoanelor vătămate *** , *** şi *** ) şi

Citește și: A semănat 'TORNADO' și a cules o condamnare definitivă și un dosar de crimă organizată - Cum arată pe interior operațiunea lui Dragomir față de Kovesi

Inculpatul G.F. ,sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. 1, 3 Cod penal, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 360 alin. 1, 2, 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (acte materiale comise în dauna persoanelor vătămate *** , *** şi *** ), complicitate la transfer neautorizat de date informatice, în formă continuată prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 364 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (acte materiale comise în dauna persoanelor vătămate *** , *** şi *** ), complicitate la fals informatic, în formă continuată, prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 325 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (acte materiale privind persoanele vătămate *** , *** şi *** ), complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 365 alin. 2 Cod penal (faptă privind persoanele vătămate *** , *** şi *** ), complicitate la violarea secretului corespondenţei, în formă continuată prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 302 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (acte materiale comise în dauna persoanelor vătămate *** , *** şi ***”, se arată în rechizitoriul anchetatorilor DIICOT

Anterior acestei soluții din dosarul Black Cube, DIICOT i-a dat pe mâna judecătorilor pe trei foști agenți ai Mossad, respectiv pe Yossi Barkshtein, Ron Weiner si David Geclowicz.

Cei trei au primit pedepse cu suspendare în baza unor acorduri de recunoaștere a vinovăției prin care au explicat cu detalii complete rolul lor în maținațiunea de compormitere ansamblată de Daniel Dragomir și „sponsorii” săi din umbră.

„Patriot” fugar, istoric pe scurt

Citește și: DIICOT este pe urma 'SPONSORILOR' fostului ofițer SRI fugar, Daniel Dragomir - Aceștia pot face parte din sfera POLITICĂ, de afaceri sau alte medii 'la putere'

Daniel Dragomir și soția sa au fugit din România, cu o zi înainte ca fostul ofițer SRI să fie condamnat. Surse judiciare precizau la acea vreme că Dragomir a plecat cu mașina, alături de soția sa, pe data de 17 iunie, folosind ieșirea din țară pe cale rutieră, cu mașina personală, prin Arad.

El a fost dat în urmărire internațională.

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, a fost dat în urmărire de Poliţie, el nefiind găsit pentru a fi pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei.

"Împotriva numitului Dragomir Daniel, Tribunalul Bucuresti-Sectia I Penala a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 9358 din data de 18.06.2020, fiind condamnat la o pedeapsă de 3 ani si 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenta, spalare de bani şi participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata", se arată pe site-ul Poliţiei Române, unde Daniel Dragomir apare la categoria persoane urmărite.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în luna iunie, ca Daniel Dragomir, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, ”să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 10 luni închisoare (o treime din pedepsele care nu se execută), în final inculpatul având de executat pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie”.

În cazul soţiei lui Dragomir, Zoica Dragomir, acuzată de complicitate la trafic de influenţă, pedeapsa este de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, aceastal va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 zile, în cadrul S.P.G.C. – Serviciul Public de Gospodărire Comunală sau în cadrul Primăriei Pantelimon.

De asemenea, de la fiecare dintre cei doi este confiscată suma de 1.015.176,66 lei.

”În baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat verificări la mai multe adrese în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv”, a transmis, la acea vreme, Poliţia Capitalei.

Întrucât el nu a fost găsit, s-au făcut demersurile legale pentru a fi dat în urmărire.

Corupt de aproape 500.000 de euro

Conform procurorilor, în perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, Dragomir, care îndeplinea funcţia de şef de grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combaterea Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informaţii, beneficiind de ajutorul soţiei sale, a pretins şi, ulterior, a primit de la omul de afaceri Rami Ghaziri, administrator al Agroli Crevedia, suma totală de 462.567 de euro.

Suma era compusă, potrivit anchetatorilor, din 374.078 euro, bani primiţi într-un cont bancar deschis pe numele altei persoane, 70.575,87 euro reprezentând finanţarea cheltuielilor necesare înfiinţării, dotării şi asigurării funcţionarii unei societăţi comerciale, incluzând şi un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne şi 18.000 euro, reprezentând salariul lunar de 8.000 lei, primit de soţia lui Dragomir, Marinela Zoica, în calitate de administrator al firmei nou înfiinţate.

"Sumele de bani menţionate mai sus au fost pretinse şi primite de către inculpatul Dragomir Daniel, pentru a-şi folosi influenţa, prin prisma funcţiei deţinute, asupra unor funcţionari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Garda Financiară”, au arătat procurorii DNA.

În sarcina lt. col. (r) Daniel Dragomir s-a mai reţinut că, în perioada octombrie 2012 - 15 februarie 2013, cât şi ulterior, "a folosit datele şi informaţiile având caracter clasificat obţinute în virtutea calităţii de ofiţer al SRI, prin prisma atribuţiilor de serviciu, în mod direct şi în interes personal, în scopul ilicit - propus şi realizat - al obţinerii unor sume de bani şi alte foloase necuvenite şi a permis martorului denunţător accesul la date care se refereau la activitatea infracţională derulată de acesta şi grupul de firme aparţinând acestuia”, a mai arătat DNA în cursul urmăririi penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.