Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capitala Tineretului din România: șase orașe s-au înscris în competiție

Twitter
romania drapel steag tricolor

Șase orașe s-au înscris în competiția pentru desemnarea Capitalei Tineretului din România, ediția 2023. Potrivit organizatorilor, la cea de-a șasea ediție a programului Capitala Tineretului din România s-au înscris orașele Craiova, Satu Mare, Târgu-Jiu, Târgu Neamț, Târgu Secuiesc și Vaslui, arată Mediafax.

În continuare, un juriu independent, format din reprezentanți ai sectorului neguvernamental, ai sectorului public și ai mediului privat, va evalua candidaturile depuse. Aceștia vor ține cont de situația curentă a orașului, coerența conceptului propus, respectarea transparenței decizionale, a drepturilor omului și nediscriminarea pe bază de criterii de dizabilitate, gen, etnie, religie și orientare sexuală, precum și grija față de impactul asupra mediului. De asemenea, va fi luată în considerare calitatea mecanismelor de participare a tinerilor și claritatea în analiza potențialului de a atrage surse variate de financiare pentru programul de tineret.

Pe baza evaluărilor, vor fi anunțate un număr de minimum 2, maximum 3 orașe pentru a dezvolta o candidatură extinsă în a doua rundă a competiției.

Inițiatorii vor anunța finaliștii competiției pentru Capitala Tineretului din România 2023 în data de 30 august 2021 și vor publica Apelul pentru Runda II a competiției în aceeași zi, urmând ca, după al doilea proces de jurizare, pe 9 octombrie, să fie desemnată Capitala Tineretului din România, ediția 2023, în cadrul Galei Tineretului din România.

„Avem 6 candidați înscriși din toate colțurile țării. Două dintre orașele candidate nu sunt reședință de județ. Orice oraș, orice autoritate locală care se asociază cu mișcarea locală de tineret pentru a genera o candidatură este deja un câștigător și oricare ar fi deznodământul competiției, țara a câștigat încă un oraș ce se uită atent către societatea viitorului. Simpla conștientizare a beneficiilor de a genera ecosisteme de tineret urbane viabile, sustenabile și care transformă tânărul în co-creatorul orașului viitorului este în sine un premiu important”, consideră András Farkas, directorul strategic al programului Capitala Tineretului din România și coordonatorul procesului de selecție.

Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel național, ce funcționează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.