Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carantină și izolare: regim ultra-rapid de contestare în instanță a măsurilor, introdus de deputații juriști la inițiativa PSD

www.romanialibera.ro
Comisia Juridica

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a adoptat, joi, o procedură ultra-rapidă de contestare și de soluționare a măsurilor de carantinare și izolare în cazul pacienților COVID-19, regulile fiind introduse suplimentar în proiectul guvernamental care urmează să primească votul final în plen. Legea prevede posibilitatea ca autoritățile să introducă izolarea și carantina în anumite cazuri, iar la propunerea PSD s-a introdus o procedură specială astfel încât cetățenii pot contesta rapid o măsură pe care o consideră injustă și vor primi cât mai repede posibil un verdict al instanței.

Procedura de contestare a măsurilor de carantinare și izolare:

- La soluţionarea acţiunilor introduse împotriva actelor administrative prevăzute de prezenta lege nu sunt aplicabile prevederile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la obligativitatea procedurii plângerii prealabile. Judecarea acțiunilor introduse împotriva actelor administrative se face de urgență și cu precădere.

- Soluţionarea cauzei se face cu audierea reclamantului, cu excepţia situaţiei în care starea sănătăţii acestuia nu o permite. Audierea reclamantului se poate realiza prin orice mijloc de telecomunicare audio-vizuală sau prin orice mijloc de comunicare electronic, inclusiv telefonic. În cazul în care reclamantul nu are apărător ales i se va asigura apărător din oficiu.

- Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 24 de ore, iar motivarea hotărârii se face în cel mult 48 de ore de la pronunţare.

- Hotărârea primei instanţe este executorie şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 2 zile de la comunicare.

Citește și: SONDAJ CURS - Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.