Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care serviciu secret sponsorizează 'Newsweek' de România?

newsweek

La lansarea Newsweek România, Eduard Helvig, directorul SRI a venit cu propria variantă de copertă cu Sabin Orcan, cu păr aranjat, cu înscrisul pe prima pagină:  “Covert ops week”, un termen care în lumea serviciilor secrete înseamnă: „o operaţiune planficată şi îndeplinită care să ascundă sau să nu permită aflarea identităţii reale a sponsorului.”

Şeful principalului serviciu de informaţii n-a mai fost prezent de mulţi ani la o lansare a unei publicaţii.

Mircea Badea este de părere că publicația “NewsWeek” ar aparține sau ar fi sponsorizată de SIE sau SRI, dar crede că mai degrabă SIE.

La evenimentul organizat la Palatul Bragadiru în seara zilei de 10 mai 2018 au mai fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai filierei Soros din România: de la Sandra Pralong, Monica Macovei, până la Sabina Fati care s-a bucurat de un grant recent pentru documentarea la ultima sa carte “Ocolul Mării Negre în 90 de zile”.

Este de notorietate faptul că în timpul studiilor universitare, Eduard Helvig a obținut o bursă a Fundației Soros pentru o Societate Deschisă pentru proiectul “Cine guvernează sau cine deține puterea în România?”

În 2008, Sandra Pralong, actuala consilieră prezidenţială, a mai încercat împreună cu Andi Lăzescu să obţină franciza de la celebra publicaţie americană. Conform unor surse, costul anual se ridica la 600.000 de dolari. Pralong a lucrat înainte de revoluţia din 1989 la departamentul de marketing al publicaţiei americane “Newsweek”, unde susţine că l-ar fi cunoscut pe celebrul miliardar filantrop George Soros.

O cunoscută editoare a unui săptămânal românesc este de părere că o astfel de sumă nu poate fi atrasă din publicitatea românească de săptămânal. “E practic imposibil, cu actuala distribuţie.”

Conform unui studiu al unei prestigioase instituţii de sondaj, românii nu sunt obişnuiţi să citească la fel ca occidentalii materiale publicistice ample la sfârşit de săptămână.

Bugetul.ro a solicitat SRI și SIE să confirme sau să infirme speculațiile apărute în spațiul public cu privire la implicarea lor în sponsorizarea noii publicații, dar până la această oră nu au primit niciun răspuns.

Newsweek a fost ultima publicaţie occidentală care i-a luat un interviu lui Nicolae Ceauşcu, prin trimiterea lui Mark Meyer, cunoscut reporter specializat pe Europa de Est. Fotografia fostului preşedinte comunist al României a a apărut pe copertă sub titlul: "Ultimul stalinist".

FOTO: Inquam Photos

content-image

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.