Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell, celebrată printr-o expoziţie la Londra

Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell va fi celebrată printr-o expoziţie la Londra, informează Associated Press.

Victoria and Albert Museum din Londra lansează ''NAOMI: In Fashion'', o celebrare a carierei îndelungate a celebrului supermodel. Expoziţia, care îşi va deschide porţile în iunie, va prezenta ţinute create de designeri celebri şi purtate de Campbell, una dintre cele mai recognoscibile top-modele şi femei de culoare din lume.

''Sunt onorată că V&A mi-a cerut să împărtăşesc lumii viaţa mea prin intermediul ţinutelor vestimentare'', a spus Campbell, în vârstă de 53 de ani, într-un comunicat.

Sonnet Stanfill, curatoare pe domeniul modei în cadrul muzeului, a spus despre Campbell că e ''una dintre cele mai prolifice şi influente personalităţi ale culturii contemporane''.

Expoziţia va include circa 100 de ţinute şi accesorii semnate de cele mai mari nume din industrie, de la Chanel şi Dolce & Gabbana la Versace, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen şi nu numai.

Printre principalele atracţii se numără un corset realizat de Thierry Mugler în 1989, confecţionat din plastic şi metal şi inspirat din designul unui automobil, o rochie Valentino roz-intens şi pelerina cu pene pe care Campbell a purtat-o la Gala Met din 2019, dar şi pantofii cu platformă Vivienne Westwood, purtaţi de Campbell atunci când a căzut pe podium în 1993.

Campbell s-a născut în Londra şi a urmat cursuri de artă dramatică de la o vârstă fragedă. Şi-a început cariera la vârsta de 8 ani, când a început să apară în videoclipurile unor artişti precum Bob Marley şi Culture Club.

Dansatoare aspirantă, i s-a propus să intre în modă pe când avea 15 ani, iar în următorii doi ani defila deja pe podiumuri din Paris şi Milano. A fost primul model de culoare care a apărut pe coperta ediţiei franceze a revistei Vogue în 1988.

O parte din expoziţie se concentrează pe relaţia personală şi profesională pe care Campbell a avut-o cu designerul născut în Tunisia Azzedine Alaia, decedat în 2017, şi care şi-a deschis studioul şi locuinţa din Paris pentru Campbell. Ea l-a inspirat în munca de design, iar el a ajutat-o să avanseze în carieră.

Curatorii au spus că expoziţia omagiază şi activismul lui Campbell pentru egalitate în industria modei, precum şi sprijinul acordat talentelor în devenire.

Expoziţia îşi aşteaptă vizitatorii în perioada 22 iunie 2024-aprilie 2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.