Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, anunţ de ULTIM MOMENT despre pensiile militarilor. Ce se întâmplă cu RECALCULĂRILE şi cu pensionările anticipate

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Carmen Daniela Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a vorbit într-o intervenţie la România TV despre controversele iscate în jurul pensionărilor anticipate din cadrul ministerului, dar şi despre stadiul recalculării pensiilor militare. Ministrul susţine că banii au început deja să se vireze către oameni, procesul urmând să continue după 1 ianuarie.

Citeşte şi: Sorina Matei, atac DUR după fuga lui Mazăre: 'Hellvig doarme în șoșoni sub o institutie pulbere...'

"Suntem în 9 septembrie. Ieri s-au făcut virări pe carduri catre 16.700 de pensionari şi pentru noi, lucrul acesta e îmbucurător, pentru că a existat o mare preocupare şi toate structurile au contribuit să atingem un procent satisfăcător de recalculări. Urmează ca de la 1 ianuarie să achităm integral diferenţele pe care le datorăm tuturor categoriilor de pensionari.", a declarat Carmen Dan.

Cât despre pensionările anticipate, ministrul a venit cu explicaţii şi susţine că se au în vedere unele modificări, însă acestea nu ar viza majorarea vârstei de pensionare.

"Dacă discutăm de MAI ,vorbim de pensii militare, iar aici temeiul legal îl dă legea 223 din 2015. Regula e că din vârsta standard de pensionare se pot scădea un număr de ani, dar nu mai mult de 13 ani. Asta înseamnă că vârsta cea mai mică la care se poate ieşi la pensie este 47 de ani. Nu toţi angajaţii ministerului pot ieşi la pensie la 47 de ani, ci cei care muncesc în condiţii mai dificile. Din cei 7-8000 de oameni care s-au pensionat acum, doar 400 au ieşit înainte de 47 de ani, iar din aceştia, aproape 300 sunt cazuri medicale. Pe lângă condiţiile de vârstă, mai sunt şi condiţiile de vechime. Regulă este că dacă ai 20 de ani vechime în muncă şi 10 ani în minister, poţi beneficia de pensie militară. Este adevărat ca în cazul poliţiştilor s-a coroborat cu o prevedere din statutul poliţiştilor. Aici dorim să intervenim, e vorba de acest articol 69,care e mult prea permisiv şi subiectiv. Nu e vorba de o creştere a vârstei de pensionare, cum s-a speculat.", a completat ministrul.

Citeşte şi: Avocatul lui Mazăre RUPE TĂCEREA: Ce spune despre FUGA din ţară a omului de afaceri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.