Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, anunţ despre întărirea autorităţii poliţiştilor: Nu avem de ce să ne speriem

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat joi seara, la Sibiu, că intenţionează ca săptămâna viitoare să organizeze o dezbatere publică despre pachetul de legi privind întărirea autorităţii poliţistului şi că deja au fost primite propuneri de la ONG-uri care sunt luate în seamă, aşa că nimeni nu trebuie să se sperie de viitoarele reglementări dorite de minister. "Propunerea noastră pentru întărirea autorităţii poliţistului (...) această nevoie a venit dintr-o solicitare a poliţiştilor în primul rând pe care eu i-am ascultat. (...) Nu cred că avem de ce să ne speriem, pentru că întotdeauna am fost promotorii dialogului. Sunt ONG-uri, dar eu aştept societatea civilă, care au făcut propuneri sustenabile, pe care bineînţeles le vom lua în dezbatere, le vom insera în acest pachet legislativ. (...) Săptămâna următoare chiar ne dorim să facem o dezbatere publică la care invităm pe toată lumea", a spus ministrul Afacerilor Interne, conform Agerpres.

Carmen Dan a afirmat că doreşte "să înceteze odată propagarea acestei teorii a drobului de sare", făcând referire la criticile aduse noului pachet de legi privind autoritatea poliţiştilor. "Eu aş dori să înceteze odată propagarea acestei teorii a drobului de sare şi să ne punem întrebarea firească de fapt ce ne dorim: ne dorim un poliţist protejat, cu autoritate, care să respecte şi să fie respectat în egală măsură? Atunci iată acesta este planul în care putem să facem lucrul acesta, nu poate fi decât planul discuţiilor şi al dialogului. Sau ne dorim un poliţist care să mai facă câte o eroare pe ici pe colo sau un poliţist pe care să-l luăm de fiecare dată în lumina reflectoarelor şi să-l acuzăm că nu este pregătit, (...) să-l acuzăm că face un abuz atunci când acţionează, fără să analizăm, cum ar fi normal, care sunt limitele acestor acţiuni poliţieneşti. Dar în situaţia în care ne dorim un poliţist care să nu fie atât de protejat precum am propus noi, atunci ar fi bine să nu-i mai acuzăm de toate relele şi de toate problemele care ni se întâmplă în viaţa de zi cu zi a comunităţii", a declarat Carmen Dan.

Aceasta a asistat la mai multe demonstraţii susţinute de poliţiştii de la Serviciului pentru Acţiuni Speciale la Centrul Chinologic din Sibiu, unde se pregătesc cadre din 12 judeţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.