Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, întâlnire la nivel înalt cu Matteo Salvini

Inquam Photos / George Calin
carmen dan salvini

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a discutat cu omologul italian, Matteo Salvini, teme importante pentru viitorul european al celor două state, pentru comunitatea de români din Italia și pentru cea de italieni din România.

 

Concret, cei doi oficiali au discutat despre colaborarea în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE și cooperarea bilaterală în domeniul securității, ministrul român subliniind faptul că “Președinția română nu va avea o misiune ușoară, dar va fi pe deplin angajată să acționeze ca un veritabil mediator imparțial și un facilitator de consens”.

De asemenea, miniștrii au convenit asupra faptului că dispun de toate instrumentele necesare pentru consolidarea cooperării polițienești atât prin intermediul atașaților de afaceri interne, cât și în ceea ce privește continuarea trimiterii în misiune în Italia a polițiștilor români.

În ultimii ani, Ministerul român al Afacerilor Interne a avut în misiune operativă în Italia 89 de polițiști, iar în perioada următoare va fi trimis la post la Roma un alt atașat de afaceri interne.

În ceea ce privește combaterea criminalității, ministrul Carmen Dan a exprimat întreaga disponibilitate a MAI pentru continuarea cooperării cu omologii italieni, subliniind faptul că față de autorii faptelor penale, indiferent de cetățenia acestora, trebuie manifestată toleranță zero.

La rândul său, ministrul de interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini, a transmis că nu va judeca întreaga comunitate română din Italia prin prisma acțiunilor unui număr redus de etnici români și că apreciază colaborarea foarte bună dintre cele două ministere, apreciind că o astfel de relație nu poate decât să se îmbunătățească.

”Comunitatea română în Italia este mai mare de un milion de persoane și este evident că greșelile celor puțini nu trebuie să se răsfrângă asupra celorlalți, care sunt mulți, și mulțumesc autorităților române, serviciilor de securitate, care și-au adus contribuția la identificarea urmăriților. Mulțumesc și pentru gradul de securitate asigurat, în România, miilor de cetățeni italieni și investitorilor italieni”, a spus ministrul de interne italian.

În ceea ce privește Președinția română a Consiliului UE, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la subiecte prioritare din domeniul afaceri interne, dialogul pe aceste teme urmând să fie continuat cu ocazia unei noi întâlniri pe care au convenit să o aibă la Roma.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.