Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan recunoaște cum s-a făcut numirea șefului DGPI: 'E o persoană cu avizul CSAT'

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Câmpina, că numirea directorului general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) s-a făcut în conformitate cu prevederile Ordonanţei 76.

"Dintotdeauna, conducerea acestui serviciu specializat al MAI a fost în subordinea Ministerului de Interne şi numirea s-a făcut de fiecare dată la propunerea ministrului de Interne. (...) Structura organizatorică a acestui serviciu precum şi nivelul funcţiei de conducere a acestui serviciu au fost stabilite printr-un act normativ pe care eu l-am găsit în vigoare la momentul la care am venit la minister. Ce am făcut mai departe a fost să respect prevederile acestui act normativ, motiv pentru care, la sfârşitul lunii ianuarie, în condiţiile în care eu mi-am preluat mandatul pe 4 ianuarie, deci pe 30 ianuarie am făcut propunerea de numire a conducerii DGPI a domnului Mărculescu care era persoana care câştigase concursul şi avea şi avizul CSAT", a declarat Carmen Dan, răspunzând unor întrebări, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șocant! Un fost deputat primește indemnizație de șomaj și se plimbă cu un bolid de lux

În continuare, ministrul a explicat că a revenit cu propunerea după numirea noului premier.

"Această propunere nu s-a finalizat vreme de vreo 5 luni de zile. În momentul în care conducerea Guvernului a fost preluată de premierul Tudose, am revenit şi am făcut această propunere şi imediat s-a emis decizia primului ministru şi a apărut în Monitorul Oficial numirea domnului Mărculescu în funcţia de director executiv al DGPI. (...) Atunci când s-a intrat în procedură parlamentară pe legea de aprobare a Ordonanţei 76, noi, MAI, ne-am poziţionat şi am reiterat că suntem de acord ca numirea DGPI să se facă cu avizul CSAT. Restul amendamentelor, respectiv amendamentul în discuţie, a intervenit pe parcursul derulării acestei proceduri legislative. (...) Acum avem o lege, aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu acea lege. Eu vreau să punctez că numirea s-a făcut în conformitate cu prevederile Ordonanţei 76", a adăugat Carmen Dan.

Citește și: Gabriela Firea așa cum nu ai mai văzut-o niciodată! Imaginea ce a devenit virală pe Facebook

Ministrul de Interne a participat la ceremonia de absolvire organizată de Şcoala de agenţi de poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.