Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cărţi de identitate false ascunse în încălţămintea unui cetăţean din R.Moldova, descoperite la controlul de frontieră

captură TV
flotant buletin
''În data de 5 mai, în jurul orei 23,30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - ITPF Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în România pasagerii unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova'', arată reprezentanţii ITPF Iaşi.

Potrivit sursei citate, în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului şi persoanelor, ocazie cu care, în căptuşeala portmoneului unui bărbat, cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani, a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele şi fotografia acestuia.

Totodată, în încălţămintea unui alt pasager, cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 21 de ani, au fost descoperite două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe una dintre ele fiind imprimate datele şi fotografia persoanei în cauză, iar pe cea de a doua - cele ale unei persoane de sex feminin.

''Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. Cei doi bărbaţi au declarat poliţiştilor de frontieră că documentele le aparţin, primul l-a procurat de la o persoană necunoscută din Chişinău, plătind suma de 200 de euro, iar cel de-al doilea a afirmat că cele două cărţi de identitate au fost cumpărate de către un prieten care se află în Germania'', precizează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.