Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă ar putea înlocui BlackBerry cu smartphone-uri Samsung sau LG

BlackBerry
Testele sunt derulate de departamentul intern de IT al preşedinţiei SUA şi de Agenţia pentru Comunicaţii a Casei Albe, o unitate militară responsabilă de comunicaţiile preşedintelui Barack Obama, a declarat o sursă apropiată situaţiei pentru cotidianul american Wall Street Journal. Probele sunt încă într-o etapă de început, iar eventuala adoptare a noilor smartphone-uri ar putea avea loc abia peste câteva luni. Nu există, însă, indicii că Obama ar putea renunţa la BlackBerry-ul său modificat, a spus sursa.
"Putem confirma că Agenţia pentru Comunicaţii a Casei Albe, în linie cu restul Departamentului Apărării, testează şi utilizează o varietate de dispozitive mobile", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării, care a refuzat însă să comenteze asupra modelelor în probe sau utilizate de Casa Albă.
Un purtător de cuvânt al Samsung a refuzat să comenteze asupra informaţiei că smartphone-urile produse de companie s-ar afla în teste la Casa Albă. "Am înregistrat un interes puternic din partea sectorului guvernamental şi lucrăm îndeaproape cu mai multe agenţii pentru programe pilot", a spus reprezentantul Samsung. Un purtător de cuvânt al LG a afirmat că producătorul de electronice nu are cunoştinţă despre astfel de teste. "De mai bine de un deceniu, BlackBerry asigură securitatea comunicaţiilor mobile ale guvernului SUA şi numai BlackBerry este proiectat pentru a întruni standardele ridicate de securitate ale SUA şi ţărilor aliate", a declarat un reprezentant al BlackBerry. Obama a declarat anterior că foloseşte o tabletă iPad, produsă de Apple, pentru a citi. iPhone, smartphone-ul Apple, nu este inclus în programul de testare, a spus sursa citată. Apple a câştigat în ultimii ani teren pe piaţa telefoanelor pentru agenţii ale statului american, în trecut domantă puternic de BlackBerry, în timp ce Samsung a investit masiv pentru a câştiga mai mulţi clienţi guvernamentali. BlackBerry pierde tot mai mulţi clienţi şi se confruntă cu pierderi şi probleme financiare semnificative. Compania controla în perioada de îneput circa 60% din piaţa smarphone din America de Nord, dar în prezent are o cotă de piaţă de numai 0,6%, potrivit firmei de cercetare IDC. Pentru a rezolva o parte a problemelor financiare, BlackBerry a schimbat conducerea şi a iniţiat un program de reducere a costurilor. Directorul general al companiei, John Chen, a declarat că recâştigarea unor contracte guvernamentale este o prioritate. Chen a declarat în martie pentru Bloomberg că s-a întâlnit cu oficiali ai Casei Albe pentru a discuta despre opinia insituţiei asupra terminalelor BlackBerry. sursa: Mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.