Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă are un plan pentru înghețarea conflictului dintre Rusia și Ucraina: Se explorează modelul coreean

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Autoritățile americane discută opțiunile prin care războiul ruso-ucrainean ar putea fi transformat din actuala fază fierbinte într-un alt conflict înghețat, a relatat site-ul Politico, citând surse anonime din cadrul administrației americane.

Potrivit publicației, probabilitatea unei astfel de evoluții este tot mai mult luată în considerare la Casa Albă. Un astfel de conflict ar dura mulți ani, poate chiar decenii - precum confruntarea din peninsula coreeană.

Acest scenariu, spune Casa Albă, s-ar putea dovedi cel mai realist pe termen lung, având în vedere că nici Kievul, nici Moscova nu sunt înclinate să se recunoască învinse.

Un conflict înghețat, în care ostilitățile sunt suspendate, dar niciuna dintre părți nu este declarată învingătoare sau nu este de acord cu încetarea oficială a războiului, ar putea fi, de asemenea, un rezultat pe termen lung acceptabil din punct de vedere politic pentru Statele Unite și alte țări care sprijină Ucraina, potrivit Politico.

Aceasta ar însemna că numărul confruntărilor militare și al cheltuielilor pentru susținerea Kievului ar scădea, iar atenția publică asupra războiului s-ar diminua.

Scenariul nemulțumește Ucraina

Sugestiile potrivit cărora partenerii occidentali ai Ucrainei ar fi fericiți ca războiul să se transforme într-un conflict înghețat au provocat invariabil o reacție puternic negativă la Kiev.

Oficialii ucraineni, inclusiv președintele Zelenski, au declarat în mod repetat și categoric că nu sunt posibile negocieri cu Kremlinul până când ultimul soldat rus nu va părăsi teritoriul ucrainean.

Cu toate acestea, rămâne neclar cât de fermă va rămâne această determinare dacă livrările de arme din partea Statelor Unite, principalul donator de ajutor militar pentru Ucraina, continuă să scadă.

De asemenea, rămâne neclar exact de-a lungul cărei frontiere ar putea fi trasată presupusa linie de demarcație, având în vedere că Rusia a introdus în septembrie anul trecut în constituția sa patru regiuni din Ucraina, inclusiv cele pe care nu a reușit să le ocupe în totalitate, și este puțin probabil să facă concesii în mod voluntar în această privință.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.