Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă denunță masacrarea studenților chinezi în Piaţa Tiananmen, în 1989: 'O tragedie care nu va fi uitată'

twitter
casa alba

”Masacrarea” studenţilor chinezi în Piaţa Tiananmen, în 1989, este ”o tragedie şi nu va fi uitată”, denunţă Casa Albă, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Statele Unite îndeamnă China să onoreze memoria celor care au murit şi să prezinte un raport detaliat cu privire la cei care au fost ucişi, deţinuţi sau sunt daţi în continuare dispăruţi în legătură cu evenimentele din Piaţa Tiananmen de la 4 iunie 1989”, a îndemnat joi seara, într-un comunicat Executivul american.

”Masacrarea de către Partidul Comunist Chinez (PCC, unic) a unor civili chinezi a fost o tregaedie care nu va fi uitată”, subliniază o purtătoare de cuvânt, Kayleigh McEnany.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

Washingtonul cere totodată Beijingului ”să pună capăt persecutării sistematice a milioane (de membri) ai minorităţilor etnice şi religioase”.

Relaţiile sunt foarte tensionate între Statele Unite şi China, iar preşedintele american Donald Trump acuză Beijingul de răspândirea pandemiei covid-19.

Sângeroasa intervenţie a armatei chineze, în noaptea de 3 spre 4 iunie 1989 a pus capăt celor şapte săptămâni de manifestaţii ale studenţilor şi muncitorilor împtoriva corupţiei şi în favoarea democraţieiîn China.

Reprimarea revoltei s-a soldat cu câteva sute până la peste 1.000 de morţi.

Acest subiect este tabu în China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.