Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă încearcă să pună capăt zvonurilor legate de o nouă demisie la vârf

foxnews.com
trump

Casa Albă, aflată încă sub lovitura plecărilor succesive ale colaboratorilor apropiaţi ai lui Donald Trump, a trimis joi mesaje discordante pentru a contracara zvonurile persistente că actualul consilier prezidenţiale pentru securitate naţională, H.R. McMaster, îşi va părăsi postul, relatează AFP.

Canalul american NBC a afirmat joi că generalul McMaster ar fi, de asemenea, pe punctul de a pleca, cel mai devreme luna viitoare, "după o serie de tensiuni".

"Ne confruntăm deseori cu zvonuri şi insinuări cu privire la înalţi responsabili ai administraţiei", s-a limitat să reacţioneze purtătorul de cuvânt adjunct al Casei Albe, Raj Shah. "În acest moment, nu avem niciun anunţ de făcut legat de personal", a adăugat el, fără să ofere o dezminţire categorică şi relansând, în acelaşi timp, vechile zvonuri, potrivit Agerpres.

Situaţie ce l-a determinat pe purtătorul de cuvânt al generalului H.R. McMaster să iasă cu o dezminţire netă: "Mă aflam cu preşedintele Trump şi cu H.R. McMaster în Biroul Oval. Preşedintele Trump a spus că povestea de la NBC News este o 'informaţie falsă' şi a adăugat că McMaster face o treabă foarte bună", a afirmat Michael Anton.

Potrivit NBC, vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale al producătorului de automobile Ford, Stephen Biegun, este avut în vedere pentru a îl înlocui pe generalul McMaster.

În trecut, Stephen Biegun a lucrat în calitate de consilier pe probleme de securitate naţională pentru liderul majorităţii republicane din Senat din acea perioadă, Bill Frist, şi pentru Casa Albă sub George W. Bush.

Donald Trump şi H.R. McMaster întreţin uneori relaţii furtunoase.

Recent, preşedintele american l-a admonestat public în cadrul anchetei ruse după ce generalul a apreciat ca "incontestabile" dovezile cu privire la ingerinţa Moscovei în alegerile americane.

"Generalul McMaster a uitat să pună că rezultatele alegerilor din 2016 nu au fost afectate sau modificate de ruşi", l-a atenţionat Donald Trump pe Twitter la jumătatea lui februarie.

Săptămâna trecută, CNN a afirmat că Pentagonul studiază posibilitatea revenirii în armată a generalului H.R. McMaster.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.