Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă: Joe Biden nu intenţionează să trimită unilateral militari americani în Ucraina

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, nu intenţionează să trimită unilateral militari americani în Ucraina, a comunicat marţi Casa Albă, transmite Reuters.

"Ca să fie clar: nu există nicio intenţie sau interes sau dorinţă a preşedintelui de a trimite militari în Ucraina. NATO este un forum pentru sprijinul partenerilor noştri şi a ţărilor din flancul estic şi atenţia este în această direcţie", a comunicat preşedinţia americană.

Citește și: O țară NATO întoarce spatele Ucrainei - Va rechema toate trupele, până la ultimul soldat, în cazul unui conflict între Ucraina și Rusia

Reuters reaminteşte că SUA au alertat 8500 de militari pentru a da încredere Alianţei confruntate cu concentrarea trupelor ruse în jurul graniţelor Ucrainei, potrivit Agerpres.ro.

Marţi, un oficial american de rang înalt afirmase că decizia privind orice eventuale deplasări de forţe militare legate de criza actuală în relaţiile Rusiei cu Ucraina va reveni NATO. Jonathan Finer, adjunct al consilierului naţional pentru securitate al SUA, a arătat că alianţa va lua decizii privind modificarea situaţiei forţelor, dar acestea "sunt gata de acţiune imediat ce primesc ordin, când decide alianţa".

Citește și: Ucraina primeşte echipamente militare şi muniţii din partea SUA, dar are nevoie de mai multe pentru a rezista în faţa Rusiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.