Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Alba va emite un nou ordin executiv privind interdictia de intrare in SUA a cetatenilor straini

US Border patrol
US Border patrol

Un oficial de la Casa Alba a anuntat ca saptamana viitoare va fi emis un nou ordin executiv privind restrictiile de calatorie impuse cetatenilor straini din 7 tari majoritar musulmane, transmite CNN.

Administratia Trump spera ca acest nou ordin privind interdictia de intrare in SUA va functiona mai bine decat cel anterior, care a generat un val de blocaje si proteste.

Secretarul pentru securitate interna John Kelly declarase sambata ca o noua versiune a ordinului prezidential privind accesul in Statele Unite nu se va aplica detinatorilor de carte verde.

"Presedintele are in vedere emiterea unei versiuni mai stricte, mai simple a primului (ordin). Iar eu voi avea ocazia sa lucrez la un plan de implementare, in special pentru a ma asigura ca nu va fi nimeni intr-un fel prins in sistemul de deplasare din strainatate catre aeroporturile noastre", a afirmat Kelly la Conferinta pentru securitate de la Munchen.

Intrebat daca li se va permite accesul detinatorilor de permise de rezidenta - cunoscute sub denumirea de "green cards" (carti verzi) - Kelly a raspuns: "Este o presupunere buna si, in ceea ce priveste vizele (...) daca acestia sunt in curs de deplasare dintr-o tara indepartata catre Statele Unite, la sosire li se va permite intrarea".

Secretarul pentru securitate a promis "o scurta perioada de tranzitie pentru a ne asigura ca persoanele de la celalalt capat nu urca in aeronave. Dar daca sunt intr-un avion, pe drumul de intrare, li se va permite sa intre in tara".

Decretul initial lui Trump a fost blocat prin actiuni judiciare. El a produs haos in sistemul de imigrare in SUA si a fost criticat de tarile afectate - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen - precum si de aliatii occidentali ai americanilor si de mari corporatii, in special din domeniul tehnologiei, reaminteste Reuters.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.