Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa de modă din Italia Dolce&Gabbana, condamnată să îi plătească 70.000 de euro lui Diego Maradona, după ce i-a folosit numele într-o prezentare de modă

Diego Maradona

Casa de modă din Italia Dolce&Gabbana a fost condamnată de Tribunalul civil din Milano să îi plătească fostului mare jucător argentinian Diego Maradona 70.000 de euro, după ce i-a folosit numele într-o prezentare de modă desfășurată la Napoli, în anul 2016, anunță MEDIAFAX.

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege

Potrivit presei din peninsulă, la acel eveniment un fotomodel a defilat într-un tricou albastru, asemănător cu echipamentul formației Napoli, care avea imprimat pe el numele "Maradona" și deasupra numărul 10. Pentru judecători, numele "Maradona" are o însemnătate deosebită, iar casa de modă a folosit acest lucru cu scop publicitar, pentru a crește nivelul vânzărilor.

Potrivit oamenilor legii, numele acestor personalități, care au scris istorie în diferite domenii, nu pot fi folosite fără consimțământul lor.

Citește și: Ultimă oră-Ce se întâmplă cu ratele tuturor românilor

Site-ul ilsole24ore.com scrie că avocații lui Maradona au anunțat că "Sentința reprezintă un precedent jurisprudențial fără precedent în materia drepturilor de a folosi numele și imaginea jucătorilor de fotbal și a sportivilor în general".

De cealaltă parte, judecătoarea Paola Gandolfi, a precizat că numele lui Maradona face trimitere la "excelenţa fotbalistică", la un "mit" şi "nu poate fi acordat unor antreprenori fără consimţământul deţinătorului drepturilor".

Pe lângă cei 70.000 de euro, Dolce&Gabbana este obligată să plătească și cheltuielile de judecată.

Citește și: Ludovic Orban iese la rampă! Ce se va întâmpla, de fapt, cu vărsta de pensionare

Maradona a reacționat pe contul lui de Instagram

Diego Armando Maradona a felicitat sentința judecătorilor italieni, printr-o postare pe Instagram: "Omagiile sunt fantastice, dar eu cred că ar fi trebuit să ceară aprobarea necesară pentru utilizarea numelui meu la defilare. Un punct în favoarea justiţiei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.