Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa scriitorului Duiliu Zamfirescu va fi donată Consiliului Județean Vrancea

 Duiliu Zamfirescu

Moștenitorii scriitorului Duiliu Zamfirescu au decis să doneze Consiliului Județean Vrancea casa și terenul din comuna Vârteșcoiu, care au aparținut străbunicului lor, celebrul autor al romanului „Viața la țară”, au anunțat reprezentanții CJ Vrancea. Președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a avut miercuri o discuție online cu Nicolas Duiliu Zamfirescu, aflat în Franța, unul dintre moștenitorii legali ai scriitorului, în cadrul căreia a fost stabilită, pentru perioada următoare, o întâlnire la sediul CJ Vrancea, informează Mediafax.

„Străbunicul nostru iubea foarte mult regiunea natală Vrancea, orașul Focșani, cât și casa din Vârteșcoiu unde a locuit și a creat. Există și numeroase texte în acest sens. Moștenitorii au considerat că este frumos, elegant și adecvat să facem această donație. Vom sprijini cu toții această acțiune”, a declarat Nicolas Duiliu Zamfirescu.

Conform unui comunicat al CJ Vrancea, donația va fi făcută cu condiția ca administrația județeană să salveze imobilul, prin introducerea acestuia într-un program de reabilitare, consolidare și restaurare și realizarea Casei Memoriale „Duiliu Zamfirescu”.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

„Ne bucurăm că am reușit să ajungem la un acord cu familia marelui scriitor vrâncean Duiliu Zamfirescu. Le mulțumim că au luat această decizie, pentru că astfel putem să intervenim pentru salvarea imobilului. Ne propunem să restaurăm acest monument de patrimoniu, pentru a-i reda frumusețea și valoarea de odinioară și sperăm ca în acest an să începem proiectul Casei Memoriale ”, a spus Cătălin Dumitru Toma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.