Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casele 'inteligente' te pot expune în fața hackerilor. Cum funcționează noul tip de infracțiune

news.sky.com
hacker

FBI a avertizat asupra unui nou tip de infracţiune devenită populară printre hackeri: „swatting”-ul (de la raziile SWAT, echivalentul american al forţelor speciale de intervenţie ale poliţiei), prin care infractorii accesează dispozitivele smart ale proprietarului unei „case inteligente” şi raportează la poliţie false crime, scrie Digi24.

Citește și: Urmează debarcarea Avocatului Poporului (surse)

Un american din Kansas a fost împuşcat mortal de către poliţie în urma unui astfel de apel fals, cu trei ani în urmă. De atunci, alte persoane nevinovate au fost rănite de forţele de ordine în razii similare, declanşate de astfel de apeluri.

Conform FBI, hackerii tranzacţionează baze de date cu parolele sparte de la diverse dispozitive şi încearcă să afle dacă respectivele parole sunt folosite şi pe alte echipamente. În cazul în care proprietarul unei case inteligente (în care dispozitivele smart sunt interconectate între ele) foloseşte o astfel de parolă, creează o breşă de securitate care poate deveni fatală, la propriu. FBI a atras atenţia că infractorii informatici se folosesc de astfel de breşe pentru a accesa sistemul, după care obişnuiesc să sune la serviciile de urgenţă sau la poliţie pentru a raporta o crimă falsă la respectiva adresă, doar pentru a se distra.

FBI i-a îndemnat pe proprietarii de case inteligente să aibă parole diferite pentru fiecare dispozitiv şi pe care să le schimbe regulat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.