Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât a pierdut UE în urma sancţiunilor impuse Rusiei

rusia sanctiuni

Sanctiunile adoptate de Uniunea Europeana împotriva Rusiei au avut un cost foarte important, tradus prin lipsa unor câstiguri de 21 de miliarde euro de pe urma exporturilor europene, a afirmat luni ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Garcia-Margallo, transmite AFP.

''Sanctiunile au un cost important pentru toti. Pâna în prezent, UE a pierdut 21 de miliarde euro în exporturi'', a declarat Garcia-Margallo la sosirea sa la Bruxelles, unde are loc reuniunea Consiliului Afaceri Externe al UE (CAE), care va analiza si eventuale noi sanctiuni la adresa Moscovei dupa recentele violente din estul separatist al Ucrainei.
''Suntem într-o situatie extrem de grava si acordul care poate fi convenit cu privire la un plan de pace, la summitul prevazut pentru miercuri la Minsk, este ultima sansa înainte de a trece la un scenariu de extindere a sanctiunilor'', a estimat seful diplomatiei spaniole.
Spania face parte din tarile europene reticente fata de ideea adoptarii de noi sanctiuni economice împotriva Moscovei. Primele astfel de sanctiuni au fost impuse Rusiei în iulie anul trecut ca urmare a implicarii acesteia alaturi de rebelii separatisti prorusi în estul Ucrainei.
Statele baltice, Polonia si Marea Britanie s-au exprimat deschis pentru extinderea sanctiunilor în cazul în care violentele, care s-au intensificat de la începutul anului, nu înceteaza în cel mai scurt timp.
În anul 2013, exporturile de produse europene catre Rusia au atins 120 de miliarde euro, potrivit datelor publicate de Comisia Europeana. Rusia este al patrulea partener comercial al Uniunii Europene.
Potrivit DPA, în prezent ministrii de externe din UE discuta în cadrul CAE oportunitatea adoptarii de sanctiuni, fiind vizati 19 persoane din Rusia si estul Ucrainei, precum si noua entitati.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.