Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de convingători au fost membrii lotului din dosarul PSD Arad - Cum s-au scuzat în faţa judecătorului ICCJ

judecator justitie

Toate cele opt persoane reţinute de DNA Timișoara pentru pretinse fapte de corupţie în legătură cu pretinsa fraudare a unor angajări la stat sau cu o colecta paralelă de bani pentru vistieria instituției politice regionale au vorbit în faţa judecătorului de la ICCJ care a tranşat propunerea de arestare preventivă şi au explicat pe rând de ce nu s-ar face vinovaţi de acuzele anchetatorilor.

Astfel Mirel Patriciu PAscu a cerut respingerea propunerii parchetului, "apreciind-o ca nejustificată, sens în care a arătat că are o carieră de 20 de ani în funcții publice, respectiv primar timp de 10 ani şi director comercial la Direcția Regională de Drumuri şi Poduri, răspunzând de activitatea pe care procurorul a arătat-o în legătură cu controlul tirurilor".

"A arătat că a montat un număr impresionant de camere de supraveghere per mp, astfel că ceea ce se afirmă de către procuror este total neadevărat.

Cu referire la acuzațiile aduse, în sensul că ar fi dorit să acceadă la o funcție de șef de departament fără să aibă pregătirea corespunzătoare, a arătat că a terminat dreptul la Universitatea Babeș Bolyai, are doctoratul făcut la Universitatea Alexandru Ioan Cuza şi, ca om de drept, este convins că aceste instituții nu produc rebuturi, ci oameni responsabili", a mai arătat acesta în faţa judecătorului, potrivit actelor de la dosar.

Îi este ruşine dar vrea înapoi la serviciu

El a făcut precizarea că îi este rușine de faptul că se află în fașa instanței și că nu îşi explică cum s-a întâmplat acest lucru, însă are convingerea că toate aceste aspecte se vor lămuri pe parcursul procesului.

"A solicitat să i se acorde posibilitatea de a merge în continuare la serviciu, să-şi continue activitatea, învederând că nu a dorit să influențeze vreo persoană, cu mențiunea că este de mai puțin de două luni în funcția de şef de departament juridic, fiind într-o perioadă de probă, iar dacă în 3 luni nu-şi face datoria în mod corespunzător, directorul îi poate retragă această dispoziție.

În fine, a mai arătat că toate celelalte funcții de şef de departament prevăd aceeași numire, respectiv aceeași procedură, în sensul că nu există concurs, ci o promovare şi o perioadă de încercare, conform contractului colectiv de muncă", se mai arată în dosar.

"Este speriat, supărat şi indignat"

Elisabeta Miuţescu  a cerut scurt să fie cercetată în stare de libertate în vreme ce Cristian Ispravnic, vicepreşedintele PSD Arad a "a arătat că este speriat, supărat şi indignat de acuzațiile care îi sunt aduse, considerând-se nevinovat".

"A mai arătat că poate să-şi probeze nevinovăția, solicitând a fi cercetat în stare de libertate pentru a putea să-şi pregătească apărarea", a mai notat judecătorul în dosar.

Cristian Dima a spus în ultimul cuvânt că vrea să fie cercetat în stare de libertate pentru că se consideră nevinovat, "sens în care a arătat că nu a încasat vreo sumă de bani, ci au existat numai anumite discuții, fiind făcute presiuni asupra lui, care nu şi-au atins scopul".

Mircea Andrei Lucaciu a spus în faţa instanţei că "a pornit de jos, de la funcția de controlor de trafic, timp de 17 ani a fost şef birou, iar după aceea a ajuns şef departament, însă nu pe criterii politice sau făcând ceva ilegal".

"Dacă naşul a spus că nu se face nicio angajare, aceasta nu înseamnă că a fost traficată influență asupra inculpatului Ispravnic Cristian Ilie, care era şeful său.

A mai arătat că nu este membru de partid, fiind dat afară din partid şi a rămas un simplu membru.

Cu privire la suma de 1500 lei pe care i se reţine că i-ar fi dat-o dat lui Căprar Dorel cu privire la acel protocol, a arătat că a fost de acord să o dea, având în vedere că şi el a fost ajutat de aţi colegi prieteni, însă nu are legătură cu serviciul faptul că a dorit să ofere o masă undeva. De asemenea, a arătat nu a colectat, nu a cheltuit şi nu a cerut niciun bani.

A învederat că a avut cele mai mari încasări pe frontieră, când domnul Pascu a îndeplinit funcția de director comercial.

A mai arătat că toţi şefii de departament sau șefii de serviciu sunt numiți în același mod şi nu pe criterii politice, ci aceștia sunt propuși de directorii regionali şi numiți de directorul general, după ce trec printr-un filtru al personalului C.N.A.I.R. București.

În final, a solicitat să fie pus în libertate întrucât se consideră nevinovat", se mai arată în dosarul instanţei.

Vasile Alin  Băeţan, persoana apropiată PSD Arad şi pentru care s-ar fi aranjat un concurs de angajare a spus că "nu are nimic de adăugat" în vreme ce Cristian  Horgea , "a arătat că a constatat faptul că a devenit unul dintre cei mai influenți oameni din zona de vest, cu mențiunea că funcția de vicepreședinte presupune anumite activități, pe care trebuie să le facă în plan politic sau administrativ".

"A mai arătat că la organizația județeană P.S.D Arad sunt 42 de vicepreședinți, membri, secretari executivi, secretari executivi adjuncți, motiv pentru care nu se putea prevala de funcția sa, astfel încât să aducă prejudicii.

A solicitat să fie cercetat în stare de libertate, deoarece are doi copii şi dorește să-şi pregătească apărarea, cu mențiunea că a dat declarații în fața procurorului de caz, solicitând totodată să fie asistat de un avocat pentru ca declarațiile sale să nu poate fi folosite şi împotriva sa.

De asemenea, a mai arătat că nu are antecedente penale şi nici conflicte cu legea penală, până în prezent construindu-și o imagine destul de bună".

Anca Patricia Stoenescu i-a spus judecătorului ICCJ că, "în afară de conversația avută cu Cristi (Cristian Ispravnic - discuţie în care se laudă cum l-a dat afară pe inspectorul şcolar Barta - n.r.), nu ştie care este motivul pentru care figurează în acest dosar.

"A apreciat că este posibil să se dorească obținerea unei imagini cât mai pompoase pentru județul Arad.

Totodată, a mai arătat că lucrează în sistemul de învățământ din anul 1999, făcând precizarea că, în momentul în care o persoană dorește să obţină o funcție de director, respectiv inspector, trebuie să îndeplinească anumite condiții. Din acest punct de vedere, a arătat că ea îndeplinește toate condițiile impuse de Ministerul Educației Naționale pentru angajarea în această funcție.

A mai arătat că pe tot parcursul mandatului a condus această instituție cu mândrie, fiind alături de oameni şi de colegi.

În final, a arătat că îşi dorește foarte mult să ajungă acasă şi să-şi pregătească apărarea în această cauză, dar şi să fie lângă fiul ei", a mai spus femeia în faţa judecătorului ICCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.