Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de sănătoasă este apa carbogazoasă în comparație cu apa plată - Concluziile la care au ajuns specialiștii

gadgetreport.ro
baut apa

Cât de sănătoasă este apa carbogazoasă în comparație cu apa plată - Concluziile la care au ajuns specialiștii

Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra celor mai recente studii care au apărut în mediul online.

Consumul de apă este ideal pentru a menține sănătatea și buna funcționare a organismului. Corpul nostru este alcătuit în proporție de 80% din apă. Acesta este motivul pentru care ea nu ar trebui să lipsească din viața noastră. Însă hidratarea se realizează în mod sănătos atunci când alegi să consumi băuturi care să nu-ți afecteze organismul, scrie catine.ro.

Cât de sănătoasă este apa carbogazoasă în comparație cu apa plată

Multe persoane preferă să bea apă carbogazoasă în detrimentul apei plate. Diferențele dintre apa minerală și apa plată au fost analizate de specialiști în ultimii ani, iar în cele din urmă studiile au ajuns la niște rezultate surprinzătoare. Într-o zi în care simți nevoia să te hidratezi, atunci trebuie să ai la îndemână o sticlă cu apă. Cu toate acestea, tu știi care apă este mai sănătoasă pentru organism?

Specialiștii spun că apa minerală este „doar apă cu dioxid de carbon de înaltă presiune care îi dă bule de gaz”. Dioxidul de carbon atrege multă atenție pentru capacitatea sa de a încălzi în mod periculos planta și pentru că este eliberat în volume mari, iar companiile de băuturi își aprovizionează uneori dioxidul de la marii emițători industriali, dar acest lucru nu înseamnă că apa carbogazoasă este riscantă pentru sănătate.

Concluzia specialiștilor a fost aceea că apa minerală este la fel de sănătoasă ca apa plată. Totuși, pentru unele persoane, apa carbogazoasă poate provoca probleme precum balonarea în exces. Astfel, ei spun că apa minerală ar trebui consumată cu moderație și evitată de persoanele care au un stomac sensibil.

Dacă te confrunți cu balonarea, atunci poate ești interesată să afli mai multe despre trucurile care te ajută să diminuezi această problemă. Balonarea poate să provoace disconfort abdominal, dar și un aspect inestetic.

Este periculoasă apa minerală pentru dantură?

Apa minerală nu reprezintă un pericol direct pentru sănătate. Totuși, dacă alegi băuturi carbogazoase îndulcite, acestea ar putea să-ți aducă câteva kilograme în plus și câteva probleme de sănătate. Sucurile acidulate pot fi nocive pentru sănătatea organismului tău, spun specialiștii pentru Healthline.

Persoanele care obișnuiesc să consume suc pot încerca să-l înlocuiască cu apa minerală.

Este un prim pas pentru o dietă mai sănătoasă și mai echilibrată. În ceea ce privește dantura, specialiștii spun că apa minerală nu reprezintă un risc pentru sănătatea dinților tăi.

„Carbonizarea adăugată face ca băutura ta să fie mai acid, dar nu atât de mult încât să fie un pericol pentru smalț, mai ales atunci când este consumată în cantități rezonabile”.

Totuși, apa minerală poate fi periculoasă pentru smalțul dinților atunci când este combinată cu acidul citricelor. Limonadele cu apă minerală ar putea să-ți ofere în timp o oarecare sensibilitate a dinților.

Este unul dintre motivele pentru care specialiștii recomandă ca apa minerală să fie consumată cu moderație. Dacă alegi să consumi apă minerală și vrei să ai parte de un zâmbet perfect, atunci evită să o consumi în combinație cu sucul citricelor, spun specialiștii pentru EatThis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.