Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât valorează în realitate o monedă Bitcoin

Bitcoin

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro propune o analiză deosebit de interesantă pentru cei care au investit în diversele monede virtuale și care doresc să știe care este valoarea reală de piață a acestora.

Digi24:

Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a ajuns astăzi la aproximativ 400 de miliare de dolari. Bitcoin-ul, cea mai populară monedă virtuală, scăzuse la un moment dat cu 10% până spre 8.000 de dolari, cea mai mică valoare din ultimul an, în condiţiile în care la sfârşitul anului trecut valora 19.000 de dolari. De asemenea, şi celelalte criptomonede precum, Ethereum, Litcoin şi Ripple au fost cotate în scădere în această dimineaţă. Preocupările legate de o reglementare mai strictă, interzicerea publicităţii de pe Facebook în ceea ce priveşte banii virtuali şi investigaţiile privind anumite companii care ar fi colaborat pentru a umfla valoarea Bitcoin - toate au contribuit la declinul valorii de piaţă. Şi veștile negative care ar putea afecta şi mai mult piaţa criptomonedelor nu se opresc aici. Ministrul de Finanţe al Indiei a declarat că ţara doreşte să elimine utilizarea monedelor virtuale în economia ţării, pentru că nu consideră că ar fi un mijloc legal de plată, potrivit CNBC.
Nivelul la care este cotat orice, în cazul nostru o monedă virtuală, este dat evident de cerere şi ofertă. Plus nişte speculaţii şi piaţă nereglementată în această speţă.
Însă se poate stabili şi o valoarea fundamentală pentru o monedă. Doi economişti, un profesor şi un manager de fond de investiţii vin cu o cotaţie pentru bitcoin care ar putea fi şocantă pentru cei care au plasamente de acest fel - valoarea fundamentală ar fi 20 de dolari sau uşor sub. Iar raţionamentul lor e destul de solid şi ţine de calitatea sa de monedă, ca mijloc de plată. Acolo i se vede valoarea. Datele arată că masa monetară de bitcoin ar fi în jurul a 15 milioane de monede. Se fac plăţi cu bitcoin în jurul de 100 de milioane de dolari pe lună, adică 1,2 miliarde pe an. Prin urmare, dacă e considerat monedă, teoretic, fiecare bitcoin ar circula de patru ori pe an pentru a face acel nivel de tranzacţii. Ar fi 60 de milioane de plăţi cu bitcoin pentru a acoperi 1,2 miliarde de dolari în tranzacţii bitcoin. O simplă împărţire dă valoarea adevărată de piaţă - 20 de dolari. Evident dacă ar deveni mult mai populară şi mai folosită atunci valoarea sa ar urca, dar ar trebui să existe de o mie de ori mai multe tranzacţii pentru a ajunge la valoarea de acum.(Mai multe detalii AICI)

Adevarul:

Marţi, 23 ianuarie, a avut loc primirea corpului diplomatic acreditat la Bucureşti şi rostirea celui de-al doilea discurs anual ca importanţă în materie de politică externă, securitate şi apărare al preşedintelui României, după cel de la Zilele diplomaţiei române, la 1 septembrie.
Centenarul Statului Naţional Unitar român, bazat pe o politică internă europeană, a democraţiei liberale şi a statului de drept
Într-adevăr, este pentru prima dată când principala temă de deschidere a discursului de politică externă vizează situaţia internă, instabilitatea, inconsecvenţa şi nevoia de a respecta principiile şi valorile fundamentale asumate de societatea românească la intrarea în structurile occidentale: democraţie, stat de drept, independenţa justiţiei. Demersul este legat şi de Proiectul de ţară, anunţat de Preşedinte pentru anul acesta, anul Centenarului Statului Naţional Unitar român, al României Moderne.
Discursul a permis reluarea afirmaţiei lui Titulescu privind nevoia de politică internă bună pentru o politică externă reuşită, dar se adaugă şi nevoia coeziunii şi relevanţei pilonilor politicii externe, de securitate şi apărare ai României.
De altfel, susţinerea relativă la substanţa democraţiei liberale şi preocuparea pentru statul de drept a României a ocupat o parte importantă a discursului de politică externă a Preşedintelui, caz fără precedent ce marchează preocuparea principală a celor prezenţi, dar şi răspunsul lui Klaus Iohannis, ca reprezentant al statului român şi responsabil de politica externă, de securitate şi apărare, cu atribuţii executive, pentru diplomaţiile statelor prezente(Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Compania aeriană Blue Air, controlată de antreprenori locali, va renunţa începând cu 17 februarie la zborurile pe ruta Timişoara-Iaşi-Cluj, conform unui anunţ al companiei.
„Din cauza fricţiunilor create de către Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara suntem nevoiţi să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timişoara-Iaşi- Cluj cu efect imediat.
Este păcat că după o lungă colaborare să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezenţa companiilor româneşti pe piaţa din România deranjează din ce în ce mai tare.
Operarea zborurilor pe acestă rută se suspendă începând cu data de 17 februarie 2018”, a anunţat compania. Blue Air operează zboruri pe această rură de mai puţin de un an. De la Timişoara, Blue Air opera pe timpul verii zboruri spre Constanţa. (Mai multe detalii AICI)

Mediafax:

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, vineri, că există ”divergenţe serioase între” Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Partidul Social-Democrat (SPD) în negocierile pentru formarea unei noi coaliţii guvernamentale, relatează Deutsche Welle.
Merkel a precizat că există opinii diferite asupra legislaţiei muncii şi asupra reformelor din domeniul sănătăţii, însă a adăugat că partidul său este dispus să ajungă la un consens.
”Există încă o serie întreagă de subiecte asupra cărora avem divergenţe serioase. Sper că negocierile vor avea succes, însă sunt unele probleme nerezolvate. Avem bunăvoinţa să depăşim aceste probleme, dar ne aşteaptă foarte multă muncă”, a declarat cancelarul german.
La rândul său, preşedintele SPD, Martin Schulz, a afirmat că încă sunt multe aspecte de negociat înainte de concretizarea unui acord. (Mai multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.