Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Cherecheș: Nu lăsați orașul pe mâna celor care vor să-l distrugă

chereches

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, ne-a obișnuit cu modul său de comunicare cu băimărenii. O nouă scrisoare adresată localnicilor a fost postată de pagina sa de Facebook, în care face apel la locuitori să nu lase orașul „pe mâna celor care vor să-l distrugă”.

Scriu aceste rânduri după ce instanța de la Baia Mare a spus că arestul preventiv trebuie să fie casa mea și universul meu. Ce e complicat într-o situație precum cea în care și eu mă aflu este că nu mai suntem considerați oameni, ființe, ci niște simple cifre înscrise pe o copertă de dosar.
Sunt un om nevinovat!
Sunt un om care a cerut testul cu detectorul de minciuni și s-a respins! Sunt un om care a cerut confruntarea cu denunțătorul și, la fel, s-a respins! Sunt un om care a vrut să își demonstreze nevinovăția și i s-a interzis. Dar asta nu înseamnă că nu rămân om!
Nu pentru mine mă doare această nedreptate, ci pentru oraș și pentru mama mea. De “dragul” execuției mele nu a contat orașul, nu a contat că vor distruge tot ce poate da viitor băimărenilor. Important pentru ei a fost și este ca eu să nu mai fiu la primărie. M-au amenințat cu moartea, m-au închis săptămâni întregi, mi-au înscenat un dosar odios și mincinos. Nu plec capul jos! De dragul vostru și al mamei mele, nu cedez! Știu că pentru ei cel mai simplu ar fi să clachez, să renunț la candidatură. Nu am să le dau satisfacția asta. Voi lupta pentru libertatea și dreptatea mea! Știu că sunt judecători care nu stau în genunchi, știu că sunt judecători care rezonează la dreptate și adevăr.
Nu toți suntem fricoși și nu toți ne vindem demnitatea și onoarea. Eu sigur nu o voi face! Acum mă întorc la Cluj pe un drum al speranței, presărat cu multă credință în Cel de Sus. Urmează etapa unei noi instanțe care va decide soarta mea. Până atunci vă rog pe toți să fiți tari și să nu lăsați orașul pe mâna celor care vor să îl distrugă! Cine sunt ei? Îi știți pe unii… Se vor primari liberali, ba socialiști, ba populari, ba macoveiști. Ei știu că nu pot, dar vor încerca să vă fure votul pentru Consiliul Local și Consiliul Județean pentru a putea avea majoritatea și, ținându-mă pe mine închis, să își pună dintre ei viceprimari ca să își subordoneze orașul. Nu-i lăsați să distrugă Baia Mare!
Am făcut cu tot dragul bine oamenilor. Nu am crezut niciodată că binele făcut îmi va fi rău vreodată… Am încredere că binele va triumfa, într-un final.
Vă mulțumesc să sunteți alături de mine,
Cătălin

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.