Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Cherecheş, dus la Penitenciarul Rahova/ Avertismentul Alinei Gorghiu pentru fugarii României: 'Nimeni, dar nimeni, nu este mai presus de lege'

Inquam Photos / Cornel Putan
Catalin Chereches

Fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş, extrădat din Germania pentru a executa în România pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru luare de mită, a ajuns, miercuri, la Penitenciarul Rahova. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a amintit ”celor care încă mai cred că pot scăpa de justiţie” că vor fi aduşi acasă, ”mai devreme sau mai târziu”.

”Justiţia din România se înfăptuieşte până la capăt, aşa cum v-am promis. Astăzi, fugarul Cătălin Cherecheş a fost adus în ţară. Fostul primar din Baia Mare va executa pedeapsa de cinci ani în penitenciarul din România”, a afirmat Alina Gorghiu, după ce Cătălin Cherecheş a ajuns la Penitenciarul Rahova.

Ea a adăugat că a fost o muncă de echipă şi a mulţumit autorităţilor implicate, române şi germane.

”Le reamintesc celor care încă mai cred că pot scăpa de justiţie că o să-i aducem acasă, mai devreme sau mai târziu. Anul acesta am adus în ţară aproape 200 de fugari. Nimeni, dar nimeni, nu este mai presus de lege”, a punctat Gorghiu.

Cătălin Cherecheș, extrădat din Germania

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi a ajuns în România, prin Vama Nădlac, marţi seară, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită. Avocatul lui Cătălin Cherecheş, Răzvan Doseanu, a declarat pentru News.ro că, în conformitate cu documentul oficial transmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor către autorităţile germane, fostul primar urma să fie dus la Penitenciarul Rahova pentru perioada de carantină de 21 de zile, ulterior la Aiud şi apoi la Baia Mare. Avocatul anunţa că va continua, alături de clientul său, unele demersuri judiciare, menţionând contestaţie în anulare la Curtea de Apel Cluj.

Judecătorii Tribunalului Regional din Munchen au decis, săptămâna trecută, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş va fi extrădat în România pentru executarea pedepsei. Fostul primar Cătălin Cherecheş s-a aflat în în arest, în Germania, până la transferul său în România.

Instanţa regională superioară a dat curs unei solicitări a Parchetului General din München, care ceruse extrădarea pe baza unui un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel din Cluj pe 24 noiembrie 2023, data la care Cherecheş a fost condamnat defintiv.

Judecătorii din Munchen nu au luat în considerare condiţiile de detenţie care îl aşteaptă pe Cătălin Cherecheş în România, acesta fiind unul dintre motivele invocate de avocaţii săi pentru evitarea extrădării.

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, în 28 noiembrie 2023. Germania. Cherecheş a ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, înainte de pronunţarea sentinţei, sub identitatea unei rude.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.