Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Cîrstoiu vorbește despre marea controversă de la Colectiv

Cirstoiu 20202

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat PSD-PNL la Primăria Generală, afirmă, răspunzând unei întrebări în emisiunea Insider Politic, de la Prima Tv, că nu are a reproşa ministrului Nicolae Bănicioiu în legătură cu modul în care a gestionat situaţia de după incendiul din octombrie 2015, din clubul Colectiv. Cîrstoiu are şi o explicaţie cu privire la afirmaţia ministrului - „avem de toate” – dar consideră că acel răspuns „e mai puţin important” şi că discuţia trebuie să fie despre Capitală, informează News.ro.

Întrebat, în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv, dacă are ceva de reproşat fostului ministru al Sănătăţii din anul 2015, Nicolae Bănicioiu, cu privire la modul în care a gestionat situaţia generată de incendiul de la clubul Colectiv, medicul Cătălin Cîrstoiu a răspuns: „Nu”.

„Domnul Bănicioiu a fost prezent, a fost activ, a răspuns oricăror solicitări”, a argumentat Cîrstoiu.

Acesta a încercat să explice şi afirmaţia fostului ministru în privinţa gestionării situaţiei zecilor de oameni cu arsuri extrem de grave: „Avem de toate”.

„Eu cred că răspunsul trebuie interpretat în contextul zilei respective, pentru că în momentul ăla chiar a fost o luptă, a fost o luptă reală în a avea toate resursele. Probabil că Nicu Bănicioiu în sensul ăsta a dat acest răspuns, dar eu zic că e mai puţin important, eu zic că trebuie să vorbim despre Capitală”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

Cîrstoiu a spus şi ce îşi reproşează, cu privire la momentul Colectiv: „Faptul că poate nu am fost eu mai decis în a spune că spitalele noastre din vremea respectivă aveau capacitatea de a trata în acut oamenii respectivi”.

În ceea ce priveşte acuzaţiile venite din partea USR, conform cărora a întârziat transferul în străinătate al unui tânăr care a suferit arsuri în incendiul de la clubul Colectiv şi care a şi murit, medicul spune: „Eu zic să-i întrebaţi pe cei de la USR, eu cred că am lămurit subiectul ăsta, poate că asta trebuie subliniat”.

El afirmă că medicii au făcut tot ce au putut pentru a-i slava pe tinerii arşi, dar că „medicina are şi ea limitele ei”.

„Ce pot să vă spun că primul-ministru de atunci, care era domnul profesor Sorin Cîmpeanu, a fost un om extrem de energic şi cu atitudine în problema aceasta”, a adăugat Cîrstoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.