Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Ivan intervine în războiul dintre Palate: 'Iohannis privește arogant la neputința țării din avionul privat închiriat din bani publici'

Foxcrawl
Catalin Ivan

Candidatul la prezidențiale Cătălin Ivan a afirmat, marți, că mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis ar trebui analizat cu atenție, în perspectiva curselor pe care șeful statului le face, privind arogant la neputința României, din avionul privat de lux închiriat din bani publici.

„Mandatul României spre faliment. Iohannis privește rânjind din avionul privat de lux dezintegrarea statului român. (...) Cu România în pragul colapsului, fără un Guvern funcțional, cu cetățenii lipsiți de orice apărare în fața crimei organizate, Klaus Iohannis privește arogant la neputința unei țări întregi de la înălțimea curselor interne și externe pe care le efectuează cu avionul privat de lux închiriat din bani publici. Este imaginea de azi a unei Românii rupte între un președinte cocoțat la vârful statului pentru a-și asigura o viață de huzur și o populație lăsată la voia întâmplării. Un președinte preocupat de instalarea -Guvernului meu- și mereu cu gândul la vacanța la Miami care să înceapă chiar din seara turului al II-lea al alegerilor prezidențiale”, transmite Cătălin Ivan, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

El a adăugat că hotelurile și vacanțele exotice scumpe și cursele de lux cu avionul privat pe care Klaus Iohannis le efectuează se află în contrast cu nivelul crescut de sărăcie din România.

Violențe SÂNGEROASE la Hong Kong de Ziua națională - Poliția a scos muniția de război! Protestatar, împușcat în piept

„Cursele de lux cu avionul privat, hotelurile și vacanțele exotice scumpe, opulența întreținută cu bani publici se află în contrast evident cu un nivel crescut de sărăcie în care trăiește o prea mare parte din populația României. Acesta este Klaus Iohannis pe care tot mai mulți conaționali îl văd în adevărata sa splendoare. Dacă astăzi România este un stat în pragul eșecului, atunci Klaus Iohannis are partea sa consistentă de vină în acești ultimi cinci ani. Sperăm că nu vom trăi un moment de amnezie colectivă la urne și vom înțelege că încă un mandat al lui Iohannis la Cotroceni ar putea fi lovitura de grație dată unei țări tot mai slăbite instituțional și social, unei țări decimate de emigrație și de infracționalitate”, a mai transmis Ivan.

Candidatul la prezidențiale al partidului Alternativa pentru Demnitate Națională a afirmat că șeful statului are un mandat falimentar și refuză să își asume responsabilitatea pentru haosul din sistemul public.

„Asistăm la crime comise în piața publică fără ca Poliția să intervină, la falimentul total al statului așa cum a fost el arătat în cazul Caracal. Toate acestea se întâmplă în mandatul lui Klaus Iohannis, un președinte care refuză să își asume orice responsabilitate pentru haosul în care a ajuns întreg sistemul public românesc. Iohannis pare amnezic cu privire la ultimii cinci ani și nimeni nu îi cere cu adevărat socoteală pentru un mandat falimentar.Acum, în buza primului tur al prezidențialelor, Iohannis a devenit jucător, a căpătat glas și cere demisii, se bucură copilăros la gândul că „o să scăpăm de pesediști“ și le spune PNL-iștilor că „vine guvernarea“. Seara, cere demisia șefului DIICOT, același pe care l-a numit fără să clipească în funcție la recomandarea lui Tudorel Toader”, a subliniat Ivan.

Scandalul comisarului european - Orban o trimite pe Dăncilă la Cotroceni: 'Nu mai putem să ne permitem să mai greșim încă o dată'. Ce spune despre Țapardel

Totodată, el susține că Iohannis nu se mai diferențiază de Alexandru Cumpănașu, deoarece amândoi își construiesc cariera pe tragedii.

„O carieră politică și o imagine publică nu pot fi construite pe tragedii și pe vieți pierdute. Care mai este diferența dintre Klaus Iohannis și Alexandru Cumpănașu, atunci? De ce simte nevoia să se amestece în acest subiect, când în primele zile ale tragediei s-a arătat inert și incapabil să ceară demisii în propria curte – șefului STS, de pildă? În schimb, în disprețul Constituției, Klaus Iohannis a lăsat dinadins un guvern nefuncțional, astfel încât nici măcar CSAT-ul să nu se poată întruni pentru orice motiv care ține de siguranța națională, în lipsa unor miniștri pe portofolii-cheie. Ceea ce nu este permis adversarilor politici, îi este permis lui? Iohannis i-a acuzat pe bună dreptate pe Liviu Dragnea și pe PSD că se amestecă în treburile Justiției atunci când au cerut demiterea fostului procuror-șef DNA și fostului procuror general. Azi, cere el însuși o demisie a unui procuror-șef, dovedindu-se, iată, pesedist în gândire”, a mai transmis Cătălin Ivan.

Acesta îi reproșează șefului statului că, deși o acuză pe Viorica Dăncilă că încalcă Constituția, nici el nu o respectă.

„O acuză pe Viorica Dăncilă că nu respectă Constituția atunci când nu se prezintă în Parlament pentru restructurarea Guvernului, dar nu respectă el însuși decizia Curții Constituționale care i-a cerut să semneze -de îndată- revocările de miniștri și propunerile de miniștri interimari. Klaus Iohannis se raportează la statul de drept și la deciziile CCR ca un pesedist? Tot Iohannis este cel care reclamă că adversarii săi politici, aflați la putere, ascund de ochii românilor deciziile pe care le iau. Ce are însă președintele în funcție a ne spune despre rezultatele celor două vizite recente în Statele Unite ale Americii? Ce obligații punctuale și-a asumat departe de ochii opiniei publice?”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.