Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu a primit-o la 'palat' pe ambasadoarea SUA: Visa Waiver, punctul-fierbinte de pe agenda de discuții

Catalin Predoiu Kathleen Ann Kavalec Predoiu

Cătălin Predoiu a primit-o la 'palat' pe ambasadoarea SUA: Visa Waiver, punctul-fierbinte de pe agenda de discuții

Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut, marți, la sediul MAI, o întâlnire cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București, Kathleen Ann Kavalec

Discuțiile au evidențiat angajamentul ambelor părți pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Totodată, au fost abordate prioritățile din cadrul relației bilaterale cum ar fi: intensificarea schimbului de informații pentru prevenirea și combaterea criminalității organizate, a migrației ilegale, a traficului de droguri. Combaterea traficului de persoane rămâne în continuare un domeniu prioritar, demersurile autorităților române ținând cont și de recomandările făcute în cadrul Raportului SUA privind Traficul de Persoane.

Un punct distinct pe agenda discuțiilor a fost reprezentat de includerea României în Programul Visa Waiver, oficialul român transmițând determinarea autorităților de continuare a eforturilor vizând includerea României în Program, precum și progresele înregistrate în acest dosar. La rândul său, doamna ambasador Kavalec a reiterat sprijinul său pentru atingerea acestui obiectiv important pentru cetățenii români.

De asemenea, ministrul Predoiu a prezentat obiectivele esențiale ale MAI pentru perioada următoare și a subliniat determinarea conducerii MAI de a crește performanța structurilor operative pentru realizarea acestor obiective, dialogul direct fiind esențial pentru un schimb de informații în timp real.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.