Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Raiu a fost ales, alături de fosta subprefectă de Constanța, în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Inquam Photos / Octav Ganea
cncd

Cătălin Raiu şi Suliman Secyl au fost aleşi, de plenul comun al Parlamentului, în funcţia de membri ai Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Raiu Cătălin Valentin a avut 275 de voturi "pentru" şi 39 "împotrivă", iar Suliman Secyl, care este reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor, a fost aleasă cu 286 de voturi "pentru" şi 28 "împotrivă".

Raiu s-a remarcat prin activitatea sa în panelul de experți ai OSCE pe libertatea religioasă, fiind și cadru didactic universitar, în timp ce Suliman Secyl a bifat, timp de 10 luni, postul de subprefect al județului Constanța.

Cu studii în Anglia, posesor al unui doctorat și două licențe, plus studii post-doctorale, Raiu este și directorul Direcției de Comunicare din cadrul Institutului Național de Statistică. În schimb, Suliman Secyl este absolventă a Facultății de Management Financiar-Contabil la Universitatea Spiru Haret (Constanța) și este șefă serviciu la Impozite și Taxe Locale la Primăria Ovidiu, acolo unde soțul său este viceprimar.

Cei doi membri ai CNCD au fost aleşi ca urmare a unei modificării legislative, din luna iunie, potrivit căreia Colegiul Director al CNCD va fi compus din 11 membri în loc de 9, cum prevedea legea până atunci, dintre care unul reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.