Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Tolantan îl face praf pe Cosmin Prelipceanu, șeful Digi 24: Ce ETICHETE i-a pus

tolontan

Scandal imens în presa din România. Afirmaţiile dure ale lui Dragoş Pătraru care şi-a criticat colegii de la Digi 24 pentru faptul că nu au tratat deloc cazul Ioan Bendei a pornit războiul. Redactorul şef al televiziunii de ştiri, Cosmin Prelipceanu l-a somat pe Dragoş Pătraru să vină cu lista jurnaliştilor acoperiţi de la Digi, altfel îl dă în judecată.

Citește și: Tom Cruise anunță un nou film Top Gun

Pătraru spusese că unii dintre colegii săi ar fi 'gradaţi'. Enervat de faptul că Pătraru a fost ameninţat cu judecata, Cătălin Tolontan a reacţionat pe propriul blog. Jurnalistul Gazetei Sporturilor îi ia apărarea lui Pătraru şi îl face praf pe Prelipceanu. "Nu e vorba de lecții, că toți suntem egali. Însă principiile meseriei sunt universale și nu se negociază. Prelipceanu susține că ”jurnaliștii sunt provocați” ca să relateze despre cazul procesului de șantaj dintre șefi ai Antenelor și șeful RCS ”înainte ca autorităţile judiciare să dispună măsurile legale, pentru a se stabili adevărul judiciar”. Și, spune el, „astfel am încălca obligația fixată de instanță”. Dar să stăm liniștiți, Cosmin Prelipceanu ne asigură că ”nu vom încălca interdicția”.

Citește și: Investigație marca RISE PROJECT: Cum a fost privatizat Bucureștiul

1. Pentru jurnaliștii Digi, meseriași onești puși într-o situație limită: instanța nu are niciun drept să vă impună vouă ce să relatați sau să nu relatați.

Puteți povesti orice considerați relevant pentru publicul vostru! Voi nu sunteți parte în proces. Și, chiar dacă ați fi, sunteți protejați de Legea Audiovizualului", spune Tolontan, care pune tunurile pe Prelipceanu.

"Dacă alege să nu relateze, Prelipceanu face asta pentru că: Așa vrea. Ca să apere interesul companiei. Să protejeze persoane din conducere. În nici un caz pentru că i-ar fi cerut-o vreo instanță. E bine să fii în răspărul Puterii, al Guvernului, Serviciilor secrete și al marilor corporații. Nimeni nu se face jurnalist ca să citească în 2017 la televizor comunicate ale conducerii, cu aerul sumbru al lui George Marinescu din 1989. Priviți imaginile acestea, cu deschiderea buletinului ”de știri” al Digi 24! Până și fruntea e la fel de transpirată ca ”pe vremuri”. Ele vor rămâne în istoria ciclică a costumelor închise la culoare. Un gen de alunecare din profesie comite și Cosmin Prelipceanu când abandonează moștenirea redactorilor-șefi, apucându-se să prezinte nu știri, ci interese comerciale sau legale ale RCS-RDS drept știri!

Citește și: Marile companii japoneze introduc terapia cu pisici: Cât de eficientă e / VIDEO

În cel de-al doilea, ziaristul Prelipceanu vorbește în numele cotației la bursă a acțiunilor RCS-RDS! Investigațiile, reportajele și știrile de interes public nu se nasc cu voie de la instanță sau de la patroni. Ele apar în libertate sau deloc. Aceasta nu mai e o părere, ci e regula de fier a presei. Și motivul pentru care există tineri și tinere care vor să devină ziariști", a încheiat Tolontan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.