Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cătălin Tolontan e revoltat: Este straniu ce se întâmplă!

stareapresei.ro
tolontan

Cu ocazia ceremoniei de decorare ce a avut loc la Ambasada Suediei din București, în prezența mai multor oficiali români și străini, a fost rulat un film de cinci minute în care oameni obișnuiți, ambasadori străini, jurnaliști sau membri de ONG îi mulțumesc șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru activitatea sa.

Citește și: Sorina Matei CUTREMURĂ SRI: dezvăluri incendiare despre purtătorul de cuvânt, Ovidiu Marincea

Citește și: Război TOTAL între DNA și SRI: Care este noua miză

Citește și: Trump și Clinton aproape umăr la umăr pe ultimă sută de metri/SONDAJ Fox News

Citește și: Asta ar fi BOMBA ANULUI: Nou dosar la DNA pe numele lui Ponta, consilierul lui Obama e implicat

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost extrem de critic la adresa apariției acestui film omagiu și mai ales față de prezența unor jurnaliști și a unor membri de ONG în rândurile celor care laudă activitatea Laurei Codruța Kovesi, numind acest lucru "un caz unic în Europa".

"Nicăieri nu s-a văzut ca ONG-urile să sprijine o persoană aflată în poziția de procuror-șef, adică pe un membru al uneia dintre puterile statului, puteri pe care, prin definiție, ONG-urile le contrabalansează ca să ia partea cetățeanului" scrie jurnalistul pe tolo.ro.

"E straniu ce se întîmplă, indiferent cum interpretezi Constituția! Poți spune că procurorii sînt ramura executivă a puterii judecătorești. Sau că sînt partea judecătorească a puterii executive. Oricum ar fi, magistrații sînt statul, iar ONG-urile și presa nu reprezintă statul, ci societatea. Altfel de ce mai existăm? De ce mai există aceste meserii?" continuă revoltat Tolontan.

"Din film lipsesc doar avocații și judecătorii ca să fie brambureala maximă. Avocați care să ureze succes șefei DNA, să se țină tare că acum instituția nu cîștigă decît 90% dintre cazuri. ”Vă urăm să creșteți condamnările la 95%!”, ar trebui să spună, din inimă, avocații. ”Noi, apărătorii inculpaților, ne mulțumim și cu 5% pentru clienții noștri, dați-i încolo de infractori!” completează acesta.

Cătălin Tolontan dezvăluie, de asemenea, în postarea sa, despre un alt film, de data această împotriva activității DNA și a Laurei Codruța Kovesi, care era "făcut de firma de PR a lui Dan Adamescu" în care a fost invitat să participe și a refuzat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.