Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Tolontan îşi contrează dur colegii de trust, Mihai Gâdea şi Mircea Badea: 'Procesul maimuțelor la Antena 3'

tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan, redactor-şef al ziarului Gazeta Sporturilor, analizează emisiunea "Sinteza zilei" de duminică seara, de la Antena 3, în care Mihai Gâdea şi Mircea Badea au denunţat o presupusă implicare a lui George Soros în realizarea unor documentare în care Laura Coduţa Kovesi era omagiată, iar România prezentată ca fiind o ţară coruptă.

Sub titlul "Procesuş maimuţelor la Antena 3", Tolontan publică pe blog un articol în care îi critică pe colegii de trust.

Vezi şi: Alina Gorghiu, reacție vehementă, după achitarea lui Vasile Blaga: critici ASPRE pentru procurori

"Mihai Gâdea și Mircea Badea cred că televiziunile din străinătate și uneltele lui Soros din țară manipulează conform unui plan de a degrada imaginea României! Duminică seară, Mihai Gâdea și Mircea Badea și-au expus teoria complotului. Felul în care televiziunile occidentale au reflectat demonstrațiile din ianuarie-februarie 2017 este, potrivit vedetelor Antenei 3, o manipulare orchestrată din străinătate. Nu rezultă clar cum, dar în mod cert unul dintre ingredientele propagandei antiromânești este George Soros, pomenit des în emisiune. Numele său a fost propus publicului în același stil vag, însă violent-insinuant, știm noi ceva ce voi nu știți încă!, în care Donald Trump îl folosea în campania sa electorală.

Au fost ridiculizate ONG-uri, precum Funky Citizens, jurnaliști și câteva nume de experți ai societății civile. Cel mai mult însă Antena 3 a insistat pe premeditarea malefică a mai multor televiziuni și agenții de știri de mare prestigiu care au făcut emisiuni despre România în contextul protestelor #rezist: canalul franco-german Arte, televiziunile publice germane ZDF și ARD, agenția de presă France-Presse sau Al Jazeera. S-au rostit certitudini, s-au dat coate ca între cunoscători, s-a râs de erorile unora dintre reportaje.

Vezi şi: Daniel Morar ar putea fi audiat în Parlament. Fostul şef DNA, conflict cu SRI în 2009

Anumite materiale filmate aveau, într-adevăr, stereotipuri, prejudecăți și trunchieri. În general televiziunile fac asta, nu pentru că și-ar propune, ci pentru că inevitabil micul ecran simplifică. Nu degeaba unul dintre marii oameni de publicitate spunea că "poveștile lumii sunt prea complexe pentru a fi reduse la un ecran de 60 pe 40 de centimetri"", scrie Cătălin Tolontan.

Jurnalistul este de părere că imaginea României, aşa cum reiese din documentarele vizate, este una parţial pozitivă, pentru că "românii nu sunt resemnați în fața subdezvoltării țării lor, că ei speră și încearcă să se implice, iar asta nu face din România o țară mai rău văzută, ci dimpotrivă!"

"Sigur că statutul de cetățean se retrezește greu și cu un vizibil risc de radicalism. O parte a mișcării #rezist este la fel de intolerantă față de publicul Antena 3, pe cât sunt Gâdea & Badea față de cei pe care-i țintuiesc pe ecran, în procesele lor de fiecare seară", mai scrie Tolontan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.