Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Voicu nu scapă: Ordonanța deținuților-scriitori a fost publicată în Monitorul Oficial

voicu

UPDATE 14.30: Ordonanța care suspendă articolul de lege prin care deținuții pot fi eliberați cu 30 de zile mai devreme pentru fiecare carte scrisă a fost publicată în Monitorul Oficial.

Decizia vine să spulbere speranțele fostului senator Cătălin Voicu. El ar fi putut fi eliberat din închisoare dacă instanța va admite vineri, 12 februarie, cererea sa de eliberare condiționată. Însă asta era valabilă înainte ca ordonanța referitoare la deținuții-scriitori să fi fost publicată în Monitorul Oficial.

Tribunalul Dâmbovița judecă vineri recursul DNA față de eliberarea condiționată a fostului senator Cătălin Voicu, sentința pe care o va da fiind definitivă. Acesta a scris 6 cărți care i-ar fi adus un bonus de 180 de zile din scăderea pedepsei, dacă ordonanța care prevede suspendarea articolului de lege prin care deținuții pot fi eliberați cu 30 de zile mai devreme pentru fiecare carte scrisă nu ar fi fost publicată în Monitorul Oficial până vineri, informează b1.ro.

Odată însă publicată ordonanța Guvernului care suspenda dreptul de a primi 30 de zile pentru fiecare lucrare științifică, Voicu va trebui să mai stea cel puțin încă șase luni în spatele gratiilor.

În 3 februarie Guvernul a decis să suspende până la 1 septembrie 2016 aplicarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, după ce în perioada 2014-2015 s-a constat o creștere fără precedent a numărului lucrărilor științifice elaborate și publicate de către persoanele condamnate aflate în executarea unei pedepse privative de libertate în penitenciar.

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție. Potrivit anchetatorilor, el şi judecătorul Florin Costiniu erau intermediarii unor oameni de afaceri care îşi cumpărau sentinţe în procesele pe care le aveau pe rol la Înalta Curte

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.