Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catalonia relaxează unele dintre restricţii, după scăderea numărului de infectări cu COVID-19

catalonia map

Catalonia a eliminat joi unele dintre restricţiile antiepidemice, permiţând sălilor de sport să se redeschidă şi rezidenţilor să se deplaseze în afara localităţilor lor de domiciliu, după ce numărul infectărilor şi cel al spitalizărilor cauzate de noul coronavirus au început să scadă, informează Reuters.

Numărul mediu al cazurilor de COVID-19 raportate la 100.000 de locuitori în această regiune a Spaniei a scăzut la 494 miercuri, în coborâre faţă de valoarea de 589 înregistrată în urmă cu o săptămână şi de vârful de 620 anunţat la jumătatea lunii ianuarie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Documentul scăpat din interior! ‘Mizele ascunse’ ale lui Clotilde Armand

"Credem că am lăsat în urmă vârful celui de-al treilea val", a declarat secretarul general pentru Sănătate din Catalonia, Marc Ramentol, într-o conferinţă de presă. El a avertizat însă că există în continuare un risc sporit generat de noile variante ale virusului SARS-CoV-2, presiunea intensă exercitată asupra spitalelor şi lentoarea campaniei de vaccinare.

Începând de luni şi pentru o perioadă iniţială de 14 zile, barurile şi restaurantele vor putea să servească clienţi aşezaţi la mese pentru o oră suplimentară la mic dejun şi la prânz, în timp ce pentru restul zilei aceste stabilimente vor trebui să se rezume în continuare doar la vânzarea de mâncăruri la pachet.

O măsură de lockdown care interzicea rezidenţilor să îşi părăsească localităţile de domiciliu, cu excepţia deplasărilor în interese profesionale şi a celor generate de motive medicale, va fi la rândul ei relaxată.

Sălile de sport, care au fost închise pentru o lună, vor putea să se redeschidă la 30% din capacitate, iar unele dintre cursurile universitare pentru studenţii din primul an de studii vor putea să aibă loc în format fizic.

Catalonia continuă să se afle pe locul al doilea în clasamentul celor mai afectate regiuni din Spania, iar multe alte restricţii adoptate la începutul lunii ianuarie vor rămâne în vigoare.

Magazinele mari şi mallurile vor rămâne închise, în timp ce majoritatea magazinelor mici din categoria unităţilor non-esenţiale vor putea să rămână deschise doar de luni până vineri. Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii între orele 22:00 şi 06:00 va rămâne şi ea în vigoare.

Incidenţa virală la nivel naţional a început la rândul ei să scadă, însă Spania continuă să ocupe locul al treilea în lume în ceea ce priveşte numărul zilnic de infectări cu noul coronavirus, potrivit unei numărători realizate de jurnaliştii de la Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.