Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câte drone și rachete balistice au distrus sâmbătă și duminică forțele americane - anunțul Comandamentului Central al SUA

UK MOD © Crown copyright 2024
sua houthi

Forțele americane, sprijinite de distrugătoarele Comandamentului European al SUA, au distrus sâmbătă și duminică peste 80 de drone de atac unidirecționale și cel puțin șase rachete balistice care vizau Israelul din Iran și Yemen, a anunțat luni Comandamentul Central al SUA, sau CENTCOM, potrivit cnbc.com.

Aceasta include o rachetă balistică pe vehiculul său de lansare și șapte drone distruse la sol înainte de lansarea lor în zonele controlate de Houthis susținuți de Iran în Yemen, a precizat CENTCOM într-o postare pe X.

Iranul a lansat sâmbătă seara târziu un atac cu drone și rachete asupra teritoriului israelian, ca represalii la un presupus atac israelian asupra complexului ambasadei sale din Siria la 1 aprilie, care a ucis comandanți de rang înalt ai Gardienilor Revoluției.

Atacul cu peste 300 de rachete și drone, majoritatea lansate din interiorul Iranului, a provocat doar pagube modeste, deoarece majoritatea au fost doborâte de sistemul de apărare Iron Dome al Israelului și cu ajutorul Statelor Unite, Marii Britanii, Franței și Iordaniei.

"CENTCOM rămâne poziționat pentru a sprijini apărarea Israelului împotriva acestor acțiuni periculoase ale Iranului. Vom continua să lucrăm cu toți partenerii noștri regionali pentru a crește securitatea regională", a declarat armata americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.