Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catedrala Mântuirii Neamului nu are aviz ISU, pentru că nu este terminată. Sfințirea se va face pe proprie răspundere

catedrala

Sfințirea de duminică a Catedralei Mântuirii Neamului are loc pe răspunderea Patriarhiei, având în vedere că imobilul nu are autorizație de securitate la incendiu, aceasta putând fi obținută doar în cazul clădirilor recepționate, a precizat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, Daniel Vasile, a precizat, pentru MEDIAFAX, că sfințirea de duminică are loc într-o clădire care nu are autorizație de securitate la incendiu și că ISU nu poate o emite o astfel de autorizație decât în momentul în care clădirea este recepționată, lucru care a fost transmis reprezentanților Bisericii.

Evenimentul la care sunt așteptați peste 30.000 de oameni va avea loc, duminică, pe răspunderea Patriarhiei Române.

"Între Patriarhie și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a fost o informare făcută cu privire la faptul că se va întâmpla un eveniment, iar Inspectoratul a comunicat faptul că a luat la cunoștință și că, având în vedere că este o clădire la care nu este terminată recepția, organizatorul evenimentului își asumă întreaga resposabilitate pentru toate tipurile de evenimente care se pot întâmpla. Noi le-am dat un set de reguli și măsuri și le-am spus că evenimentul se organizează pe propria răspundere. În continuare, ei vor organiza evenimentul", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Vasile.

Citește și: Firea: ‘Decizia de ieri nu creează niciun efect. Companiile puteau fi contestate’

Nu este exclus ca, pe durata evenimentului de duminică, să fie și un control, iar, dacă este cazul, inspectorul care va merge în zonă poate aplica amenzi sau nu. Legea 307/2006 prevede faptul că punerea în funcțiune a acestor clădiri fără obținerea avizului sau a autorizației la incendiu se sancționează cu amendă între 2.500 și 5.000 de lei.

"Este aceeași situație ca la Arena Națională, au fost organizate acolo evenimente cu asumare și s-au dat amenzi", a mai spus Daniel Vasile.

Angajații Inspectoratului au fost în recunoaștere în zona Catedralei Mânturiii Neamului, pompierii au fost pe teren și au verificat modul în care se vor desfășura activitățile în ziua respectivă. Duminică, ISU va organiza un dispozitiv de intervenție, în caz că se întâmplă ceva.

"Având în vedere evenimentul, Patriarhia a notificat și Jandarmeria, toate evenimentele cu grad ridicat de risc sunt gestionate de Jandarmerie. Jandarmeria a solicitat ISU să realizeze un dispozitiv de intervenție și să fie prezentă în dispozitiv în ziua de duminică, între anumite intervale orare. Noi o să avem un dispozitiv de intervenție, cu mașini de stingere, ambulanțe SMURD, având în vedere numărul ridicat de participanți", a completat Daniel Vasile.

Organizatorii estimează că la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, care va avea loc duminică, urmează să participe 30.000 de persoane, anunțul fiind făcut de viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.