Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câteva sute de etnici turci au participat la Marşul Primăverii

www.agerpres.ro

Câteva sute de persoane de etnie turcă au participat, sâmbătă, la Marşul Primăverii, organizat cu ocazia Zilei Tineretului şi Sportului sărbătorită de poporul turc.

Startul marşului s-a dat de la Ambasada Turciei, iar participanţii au purtat, pe Calea Dorobanţi, drapele ale Turciei şi României şi pancarte, în timp ce răsunau cântece turceşti. Mai mulţi copii şi tineri au fost îmbrăcaţi în costume tradiţionale. Marşul, care l-a avut în frunte pe ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, s-a încheiat cu o ceremonie găzduită în grădina misiunii diplomatice.

Citește și: Halep, 'PROVOCATĂ' să vorbească în italiană după calificarea în finala de la Roma - VIDEO

"În fiecare an pe 19 mai îl comemorăm pe Mustafa Kemal Ataturk şi sărbătorim Ziua Tineretului şi Sportului. Cu acest prilej, alături de prietenii noştri români, parcurgem Marşul Primăverii, eveniment consacrat, aflat la cea de a XII-a ediţie. Într-o atmosferă de pace şi sărbătoare, purtăm steagurile Turciei şi României ca simbol al prieteniei dintre popoarele noastre. Mulţumesc tuturor pentru prezenţă la marşul de anul acesta şi pentru sprijinul acordat relaţiei strânse dintre Turcia şi România. Sărbătoarea noastră e mai bogată cu voi alături", a spus ambasadorul Turciei la Bucureşti, potrivit Agerpres.

Osman Koray Ertaş va deschide sâmbătă şi Festivalul Culturii şi Bucătăriei Turceşti din Parcul Lumea Copiilor, un eveniment culinar şi cultural inedit.

Ziua de 19 mai a fost declarată Sărbătoarea Tineretului şi Sportului în Turcia de Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne. La 19 mai 1919, Ataturk a cucerit oraşul Samsun şi a dedicat victoria tinerilor. Începând din 1981, 19 mai este şi ziua cinstirii primului preşedinte al Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk, precizează un comunicat al Ambasadei Republicii Turce.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.