Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câţi angajaţi cu contract de muncă mai are România

angajati

România este pe o pozitie buna în ce priveste rata somajului, 6,71% fata de 12% în zona euro, iar la sfârsitul lunii septembrie, în Revisal erau înregistrate 5.700.094 de contracte de munca active, a declarat luni ministrul Muncii, Rovana Plumb, la conferinta Mediafax Talks about Private Pensions.

Ministrul Rovana Plumb a precizat ca din cele 5.700.094 de contracte de munca active în Revisal la sfârsitul lunii septembrie, 5.200.000 sunt contracte individuale încheiate pe perioada nedeterminata si pentru un program de lucru de opt ore pe zi, cinci zile pe saptamâna.
"Masurile adoptate pâna acum au condus la crearea a 200.000 de locuri munca noi si la cresterea ratei de ocupare. România se afla pe o pozitie foarte buna în ce priveste rate somajului, aceasta fiind de 6,71 la suta, fata de 12 la suta în zona euro si 11 la suta, media UE. Exista o preocupare a tuturor guvernelor din statele membre de a putea implementa schema de Garantii pentru tineri. Exista un fond de sase miliarde de euro pentru fi consumat pâna în 2020, astfel încât sa se reduca somajul în rândul tinerilor în toate statele membre", a spus ministrul Muncii, potrivit Mediafax.
Presedintele Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), Ileana Ciutan, a declarat ca raportul angajati - pensionari este "cam de unu la unu", în România fiind înregistrati 5.230.000 de pensionari.
Ileana Ciutan a explicat ca în Revisal sunt înregistrate si persoanele care nu au contract individual de munca, dar care contribuie, fie ca sunt în somaj sau desfasoara o activitate profesionala independenta.
"Nu au contract de munca, dar platesc contributii dintr-o alta calitate. În acest moment, raportul salariati-pensionari este unu la unu, sau poate putin depasit la angajati", a spus presedintele CNPP, la conferinta Mediafax Talks about Private Pensions, organizata în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din România.
Ciutan a adaugat ca sistemul de pensii ar avea nevoie de mai multi sustinatori salariati pentru a putea permite o crestere a pensiilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.