Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua ancheta in Biserica Catolica cu privire la abuzuri

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Papa Francisc a dispus vineri o anchetă la Biserica Catolică din Koln în urma unui scandal declanşat de criticile la adresa modului în care biserica a gestionat un scandal de abuzuri sexuale vizând preoţi din acest oraş din vestul Germaniei, informează DPA.

Suveranul pontif intenţionează să trimită luna viitoare o aşa numită comisie apostolică în cea mai mare dioceză din Germania pentru a investiga ''posibile erori'' săvârşite de cardinalul din Koln, Rainer Maria Woelki, în modul în care a gestionat acuzaţiile de abuzuri sexuale, scrie Agerpres.ro.

La începutul anului, Woelki a refuzat să demisioneze ca urmare a publicării unui raport independent extrem de critic asupra cazurilor de abuzuri sexuale, în care era acuzat că şi-ar fi încălcat îndatoririle.

În urma scandalului, 14 dintre cei 15 parohi districtuali şi municipali au solicitat ca Woelki să înfrunte ''consecinţe personale''.

În schimb, Woelki a insistat că plănuieşte să îmbunătăţească măsurile din cadrul bisericii pentru a se asigura că nu se vor mai face greşeli.

Ancheta papală, căreia i-au fost acordate competenţe mai ample, va fi realizată de doi episcopi - episcopul de Stockholm, cardinalul Anders Arborelius, şi de Johannes van den Hende, episcop de Rotterdam şi preşedinte al Conferinţei Episcopilor Olandezi.

''În prima jumătate din iunie, trimişii Sfântului Scaun vor vizita zona pentru a-şi face o idee completă a situaţiei pastorale complexe din arhidioceză'', a precizat vineri biserica din Koln.

Cei doi episcopi urmează să investigheze ''posibile erori'' săvârşite de Woelki atunci când s-a ocupat de cazurile de abuzuri sexuale, se mai precizează în comunicat.

Un alt punct de interes al anchetei îl vizează pe arhiepiscopul de Hamburg Stefan Hesse - fostul şef de personal din Koln - precum şi pe cei doi episcopi din Koln suspendaţi din funcţii, Dominikus Schwaderlapp şi Ansgar Puff.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.