Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cauzele tragediei aviatice Malaysia Airlines: Cine ar fi doborât, de fapt, avionul

malaysia airlines

Ies la iveală noi amănunte incredibile referitoare la una dintre cele mai mari tragedii aviatice din ultimii ani, dispariţia avionului de pasageri Malaysia Airlines MH370. Este posibil ca avionul dispărut deasupra Oceanului Indian în 2014, să fi fost capturat de la distanță, iar resturile aeronavei ar putea fi în Antarctica, potrivit istoricului Norman Davies, autor al cărții Beneath Another Sky.

Citește și: Funeraliile regelui Mihai, în presa internațională: ce au remarcat jurnaliștii străini

Trebuie menţionat că, după atacurile de la 11 septembrie 2001, compania Boeing a început să instaleze în toate aeronavele sale software-uri care permit, dacă este necesar, dirijarea unui avion de la sol. Inginerii au considerat că acest sistem ar putea funcţiona ca o măsură antiteroristă, dar, în cazul zborului MH370, se poate ca rău-voitorii să se fi folosit de el pentru a captura aeronava de la distanță, potrivit lui Davies, cotat de sputnik.md.

Citește și: ALERTĂ - ANM anunță că vin ninsorile: care sunt zonele vizate

„Avionul de la Malaysia Airlines care a dispărut avea un sistem Honeywell, ceea ce înseamnă că se poate să fi fost capturat de la distanță. S-a întâmplat aşa? Nu sunt expert, dar putem trage concluzii cu privire la ceea ce s-a întâmplat", a spus Norman Davies.

Citeşte şi: Avere FABULOASĂ a familiei regale: ce moștenire a lăsat în urma sa Regele Mihai

Autorul cărții mai crede că răufăcătorii ar fi direcţionat avionul către Antarctica, unde s-ar afla în prezent. În 2014, în noaptea de 7 spre 8 martie, avionul Boeing 777-200 al companiei Malaysia Airlines MH370, cu ruta Kuala-Lumpur-Beijing, cu 239 de pasageri la bord, a dispărut de pe radare. Un grup de lucru comun de specialişti din Australia, Malaezia și China a încercat să găsească aeronava, fără a avea însă succes, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.