Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Caz grav în București: 'Suntem exact în situația de la Colectiv' / Pacient cu arsuri pe 50% din corp nu are loc la niciun spital de arși

Romania TV
spital arsi

Un pacient în vârstă de 20 de ani, care a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului este tratat la Spitalul Universitar din București, după ce la niciun spital care are secție de mari arși nu au fost locuri, familia sa solicitând transferul tânărului în străinătate, potrivit Mediafax.

„Pacientul are arsuri pe 50% din suprafața corporală. Se află la Universitar de vineri. Este un pacient complex, pentru că are și un politraumatism, nu este doar ars. Nu a existat niciun loc la un spital de mari arși în București și este tratat de medicii de la Spitalul Universitar”, a spus, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Silvia Nica.

Potrivit sursei citate, familia tânărului dorește să îl transfere în străinătate pentru a fi tratat.

De altfel, Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv, a scris pe pagina sa de Facebook că pacientul nu a putut fi transferat din cauza birocrației.

„Deși anul trecut am ajuns cu Ministerul Sănătății, după un an de parlamentări, la un acord și a fost elaborat un mecanism de transferare în străinătate a pacienților cu arsuri grave care nu pot fi tratați în România, ordinul de ministru, aprobat de Sorina Pintea, nu a mai fost publicat niciodată în Monitorul Oficial pentru că nu a avut și restul de semnături de pe traseul de avizare. A picat guvernul, a picat și OMS-ul, adică n-a mai apucat să fie dat. Suntem exact în situația de la Colectiv în privința transferurilor arșilor. Totul e în pixul ministrului bolii și al secretarilor săi de stat”, a scris Grecea pe pagina sa de Facebook.

UPDATE - Raed Arafat a anunțat că va fi transportat cu un avion militar în Viena

Vezi si: Iranul a arborat steagul roşu în orașul sfânt, pentru prima oară în istorie: Teheranul e gata de război / VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.