Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz nou de autoizolare pe fondul apariţiei coronavirusului în România - Cine este persoana care a ales 14 zile la domiciliu

Inquam Photos / Octav Ganea
otopeni coronavirus aeroport epidemie gripa

O angajată a Penitenciarului Târgu-Jiu a decis să se autoizoleze pentru 14 zile la domiciliu, după ce o vecină a ei a interacționat cu italianul confirmat cu noul coronavirus, în timpul vizitei pe care acesta a făcut-o în România, potrivit mediafax.

Reprezentanții Penitenciarului Târgu-Jiu au declarat că un angajat al instituției a decis să se izoleze la domiciliu.

„Avem o singură persoană, un cadru al Penitenciarului, care se află în autoizolare voluntară la domiciliu. Probabil, în momentul în care a avut ceva suspiciuni, s-a prezentat la DSP și acolo s-a luat această măsură a autoizolării voluntare la domiciliu.

Citeşte şi: ICCJ stabileşte termen de două luni în procesul lui Mircea şi Vlad Cosma, în care trebuie să stabilească definitiv unde se va rejudeca dosarul

În niciun caz nu este vorba de un contact direct cu una dintre cele două persoane, ori italianul care a tranzitat Gorjul, ori persoana care este internată acum la Matei Balș, deci nu a fost contact direct", a declarat Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

Potrivit unor surse locale, este vorba de o femeie, unul dintre psihologii Penitenciarului. Aceasta nu prezintă simptome, dar s-a autoizolat după ce, vecina sa, din localitatea Drăguțești, angajată a primăriei din localitate, a interacționat cu italianul infectat cu noul coronavirus, susțin sursele citate.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj nu au oferit, deocamdată, detalii despre acest caz.

Cei doi italieni, care au vizitat România, au fost surprinși de camerele de supraveghere ale Primăriei Drăguţeşti, însoțiți de patronul unei tâmplării din Gorj, la care este angajat și tânărul confirmat cu noul coronavirus și internat la Institutul Matei Balș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.