Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz suspect la un centru de bătrâni din Sectorul 6: dosar penal deschis în urma plângerii făcute de fiicele a trei femei care au murit de COVID-19

justitie

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 fac cercetări într-un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor deschis în urma unei plângeri făcute de fiicele a trei femei care erau internate într-un centru rezidenţial pentru seniori din Sectorul 6 şi care au murit în urma infecţiei COVID-19. În plângere se susţine că angajaţii centrului nu au respectat măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii noului coronavirus, informează News.ro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti a anunţat, marţi, că pe rolul instituţiei a fost înregistrat, în 29 ianuarie, dosarul penal nr. 699/P/2021, în care se fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

"Actul de sesizare în cauză este reprezentat de plângerea formulată de fiicele a trei persoane de sex feminin care au decedat în urma contactării infecţiei SARS COV 2, în perioada în care erau internate într-un centru rezidenţial pentru seniori aflat în Bucureşti, Sector 6. În aprecierea persoanelor care au formulat plângerea, există legătură de cauzalitate între aceste decese şi nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase de către angajaţii acestui centru rezidenţial", arată sursa citată.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti au dispus administrarea "cu celeritate" a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.