Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz tras la indigo cu cel al lui Teo Peter: SUA SFIDEAZĂ din nou o țară din Europa

Guvernul britanic a solicitat sâmbătă autorităţilor americane să "reconsidere" decizia de a o autoriza pe soţia unui diplomat american implicată într-un accident auto mortal în Anglia să se întoarcă în Statele Unite fără să fie judecată, potrivit AFP.

Citește și: Răsturnare de situație în Parlament: Tăriceanu dă o lovitură cu impact major la prezidențiale

Potrivit Sky News, suspecta în acest incident care a avut loc la sfârşitul lunii august a invocat imunitatea diplomatică şi s-a întors în ţara ei.

"L-am sunat pe ambasadorul SUA pentru a exprima dezamăgirea Regatului Unit cu privire la această decizie şi pentru a îndemna ambasada să o reconsidere", a declarat ministrul Afacerilor Externe Dominic Raab într-o declaraţie transmisă sâmbătă pentru AFP. El transmite de asemnea "condoleanţe familiei afectate de acest incident tragic".

Harry Dunn, în vârstă de 19 ani, a murit în urma unui impact între motocicleta sa şi o maşină în apropiere de baza Royal Air Force din Northamptonshire, în Anglia, pe 27 august.

Acum şapte ani, Christopher VanGoethem, puşcaşul marin american care a intrat cu maşina în taximetrul în care se afla Teo Peter ucigându-l pe muzician pe loc, era achitat de acuzaţia de omor prin neglijenţă de către un tribunal militar din Quantico, Virginia. Verdictul a declanşat proteste în România, atât în stradă, cât şi la nivel diplomatic. După ce îl scoseseră pe sergentul american din ţară la scurt timp după accident, americanii reuşiseră până la urmă să-l declare şi complet nevinovat de moartea românului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.