Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul fetiței din Baia de Aramă: Camera Deputaților ia în discuție o petiție primită

baia de arama

Comisia pentru cercetarea abuzurilor şi pentru petiţii a Camerei Deputaţilor va lua în discuţie cazul adopţiei fetiţei din Baia de Aramă, ca urmare primirii unei petiţii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele comisiei, liberalul Ioan Bălan.

"Avem o petiţie formulată astăzi de către un cetăţean care reclamă presupuse abuzuri ale instituţiilor statului asupra copilului Sorina şi cere să audiem instituţii, persoane implicate şi să comunicăm public şi dumnealui, în scris, rezultatul şi concluziile audierilor. Noi vom avea plen la comisie probabil că marţi şi vom hotărî procedura pe care o vom urma: dacă vom face audieri, dacă vom face sesizări la instituţii să aşteptăm răspuns, asta vom aprecia la comisie", a precizat Bălan.

Citește și: Lovitură de teatru! Tatăl adoptiv al Sorinei dinamitează acuzațiile asistentului maternal

El a spus că există o procedură pe care trebuie să o îndeplinească petiţionarul şi în acest caz procedura este îndeplinită, iar comisia este obligată să ia în considerare petiţia.

"Noi avem trei-patru şedinţe la comisie pe perioada vacanţei parlamentare. Dacă situaţia o cere, vom solicita Biroului permanent să ne acorde posibilitatea să lucrăm la comisie şi pe perioada vacanţei, pentru că nu putem să aşteptăm două luni de zile, până în toamnă", a adăugat preşedintele comisiei.

Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi, însoţiţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au descins vinerea trecută în casa unei familii din Baia de Aramă pentru a lua o fetiţă de opt ani, dată în adopţie unui cuplu din SUA cu cetăţenie română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.