Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul ȘOCANT al unui adolescent: S-a dus la spital cu dureri în piept, iar medicii i-au găsit un ac în inimă

Sanador
transplant hepatic operatie medici dr Romanescu

Un adolescent american pasionat de croitorie a înghiţit fără să-şi dea seama un mic ac de cusut şi, spre surpriza sa şi a medicilor, câteva zile mai târziu, după ce s-a prezentat la medic cu dureri în piept, a aflat că respectivul ac i s-a oprit în inimă, transmite vineri Live Science.

Tânărul în vârstă de 17 ani s-a prezentat la camera de gardă a unui spital după ce, timp de trei zile, a resimţit dureri în piept, conform unui raport al acestui caz medical inedit, publicat la 29 iulie în The Journal of Emergency Medicine. Adolescentul a povestit că durerea era ascuţită şi radia spre spate, iar atunci când se întindea în pat sau când respira adânc, durerea devenea mai puternică.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Rezultatele electrocardiogramei (EKG), un test al activităţii electrice a inimii, au fost anormale iar medicii s-au gândit că pacientul ar putea suferi de o perimiocardită, o inflamaţie a muşchiului cardiac şi a membranei ce-l înconjoară. Analizele de laborator au arătat că tânărul are un nivel crescut de proteine în sânge, fapt care poate indica un traumatism cardiac, citează Agerpres.

Un examen la computerul tomograf a indicat existenţa unui "obiect străin liniar metalic" în inimă. Obiectul avea 3,5 centimetri lungime şi ieşea din ventriculul drept (camera inferioară din dreapta a inimii, prin care este pompat sângele spre plămâni).

Citește și: Cozmin Gușă – jocul și mizele reale ale moțiunii: PNL și PSD vor forma, după alegeri, un Guvern de criză

Adolescentul le-a spus iniţial doctorilor că nu a înghiţit niciun obiect străin şi că nu a suferit nicio traumă fizică în zona pieptului. Dar ulterior, el a povestit că-i place să-şi croiască singur hainele şi, câteodată, ţine acele de cusut în gură. Chiar şi aşa, a explicat el, nu şi-a dat seama că a înghiţit unul dintre ace.

Pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea obiectului, care s-a dovedit a fi, într-adevăr un ac de cusut.

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

În istoria medicală există cazuri foarte rare de obiecte străine ajunse în inimă, în special la copii. În 2016, doctori din China au raportat cazul unei femei de 48 de ani care a suferit un infarct după ce un ac i-a penetrat pieptul şi i s-a oprit în inimă.

Acest nou caz pare a fi primul în care un pacient a înghiţit fără să ştie un ac care i-a ajuns la inimă.

Citește și: EXCLUSIV Dispoziție explozivă! Poliția Română subjugă Poliția Locală

Medicii sunt de părere că acul ar fi migrat direct din stomac în inimă, deşi este posibil să fi migrat şi dintr-un alt loc de-a lungul tractului gastrointestinal, din esofag sau chiar din intestin subţire, conform explicaţiilor oferite pentru Live Science de Dr. Bonnie Mathews, profesor de pediatrie la UMass Memorial Medical Center din Worcester, Massachusetts.

Acest caz poate avea implicaţii pentru tratamentul cazurilor în care obiecte ascuţite ajung să fie ingerate. Conform procedurilor actuale, astfel de obiecte ascuţite trebuie îndepărtate dacă provoacă simptome, dar nu este foarte clar ce trebuie făcut dacă acestea nu provoacă simptome.

Citește și: EXCLUSIV Transfer de trupe în Poliția Română! Medicii veterinari devin polițiști

Adolescentul şi-a revenit după intervenţia chirugicală şi nu a prezentat niciun fel de complicaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.