Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR a admis sesizările parlamentarilor PNL cu privire la modificările regulamentelor de reexaminare a legilor

ccr

ccrCurtea Constituțională a României a admis miercuri, 27 ianuarie, sesizările parlamentarilor PNL în legătură cu modificarile aduse regulamentelor Camerei Deputaților și a ședințelor de plen reunit, cu privire la reexaminarea legilor.

Liderul deputaților PNL, Eugen Nicolaescu, susține că sesizările parlamentarilor liberali către CCR  au fost făcute deoarece, prin modificările aduse regulamentelor amintite anterior, se elimină posibilitatea votării de către Parlament a unei legi trimise  modificată la reexaminare.

„Evident legea se întoarce la Parlament, la prima Cameră sesizată, prima Cameră sesizată își exprimă punctul de vedere și ajunge la Camera decizională. La Camera decizională se urmează pașii firești din Regulament și anume: comisia sau comisiile sesizate în fond prezintă un raport, raportul se supune dezbaterii pe articole și, după aceea, dezbaterii și aprobării plenului. Legea, după ce se îmbunătățește cu toate aceste articole modificate prin reexaminare, se supune din nou votului. Modificările care s-au făcut la cele două regulamente — și al Camerei, și al ședințelor comune — exclud, cel puțin în accepțiunea noastră, ca legea cu modificările pe care Parlamentul le face în urma reexaminării să mai fie votată. Cu alte cuvinte, se elimină posibilitatea votării unei legi modificate”, a declarat Eugen Nicolaescu, citat de Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.