Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CDC: 'Persoanele cu alergii la mâncăruri, latex, polen sau la substanțe pot face vaccinul Pfizer'

Linkdin
vaccin covid

Persoanele cu alergii la mâncăruri, latex, polen sau la substanțe care nu intră în componența serului pot face vaccinul Pfizer, arată Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, potrivit Mediafax.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA afirmă că persoanele care au avut reacții severe la vaccinurile anterioare sau la medicamentele injectabile pot primi în continuare vaccinul Pfizer / BioNTech împotriva Covid-19, dar ar trebui să discute riscurile cu medicii lor și să fie monitorizate timp de 30 de minute după administrare.

Declarația reprezintă o schimbare, anterior CDC reccomandând ca persoanele alergice să nu fie vaccinate.

În timpul unui webinar cu medici, oficialii CDC au spus că pacienții cu antecedente de reacții severe ar trebui să ia măsuri de precauție din cauza a două cazuri de anafilaxie la lucrătorii din domeniul sănătății britanici care au primit vaccinul Pfizer / BioNTech.

CITEȘTE ȘI: Efecte neaşteptate: Ce se întâmplă în corpul tău dacă începi să mănânci două banane pe zi

„Oamenii care raportează aceste tipuri de reacții anafilactice la alte vaccinuri sau soluții injectabile pot primi vaccinul, dar ar trebui să fie sfătuiți cu privire la riscuri și să echilibreze aceste riscuri cu beneficiile vaccinării”, a spus Sarah Mbaeyi, ofițer medical la Centrul Național al CDC pentru Imunizare și Boli Respiratorii.

Mbaeyi a spus că persoanele cu alte tipuri de alergii - la alimente, latex, polen sau alte substanțe - nu trebuie să ia măsuri speciale de precauție și li se recomandă să primească vaccinul Pfizer / BioNTech.

Ghidul diferă de instrucțiunile emise de autoritățile de reglementare britanice, care au avertizat că vaccinul anti-COVID este contraindicat persoanelor care suferă de alergii severe. Avertismentul a venit de la Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie.

În SUA, autoritățile de reglementare recomandă evitarea vaccinului doar pentru persoanele cu alergie la una din componentele specifice ale vaccinului Pfizer / BioNTech.

Reacțiile alergice severe la vaccinuri sunt extrem de rare și au fost rare și în timpul studiului Pfizer / BioNTech, care a exclus persoanele cu antecedente de anafilaxie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.