Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE a întrerupt o serie de plăți către România

Comisia Europeana

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunță că a primit de la Comisia Europeană (Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune) o notificare cu privire la întreruperea termenului de plată pentru cererea intermediară transmisă în 31 decembrie 2015, care conține cheltuieli efectuate de către beneficiari după luna august 2012.

Întreruperea a fost făcută după ce s-a constatat că au existat deficiențe în funcționarea sistemului de management și control al POSDRU, mai precis legate de procedurile de selecție a proiectelor și verificările de prim nivel realizate de Autoritatea de Management și Organismele Intermediare aflate în subordinea Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, respectiv Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Aceste deficiențe au fost constatate în cursul misiunii de audit a DG Ocupare din perioada 21 oct – 10 nov. 2015.

”Analizăm această situație și suntem în legătură cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a identifica și lua măsurile necesare pentru ameliorarea funcționării sistemelor de gestionare și control aferente POSDRU și pentru verificarea cheltuielilor efectuate de beneficiari. Această experiență ne confirmă că schimbarea radicală a modului de abordare cu privire la finanțările 2014-2020 este necesară”, a afirmat doamna Aura Răducu, ministru al fondurilor europene.

Autoritatea de Management pentru POSDRU va continua să verifice cererile de rambursare ale beneficiarilor și să efectueze plăți pentru cheltuielile eligibile aferente proiectelor aprobate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.